Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το 15ο ρεκόρ της χρονιάς σημείωσε ο Dow Jones

Ανοδο σημείωσε η Wall Street με τα αποτελέσματα των εισηγμένων και την κινητικότητα από το «μέτωπο» των εξαγορών να δίνουν ώθηση στους δείκτες. Νέο ιστορικό υψηλό κατέγραψε ο Dow Jones. Σταθεροποιητικά ο χρυσός. Απώλειες για το ευρώ.

Ανοδο κατέγραψε η Wall Street με αφορμή τα καλύτερα των προβλέψεων αποτελέσματα β΄ τριμήνου από τις εισηγμένες αλλά και την κινητικότητα από το μέτωπο των εξαγορών.

Ο Dow Jones διαμορφώθηκε στις 17.138 μονάδες με κέρδη 0,45%, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,22%, στις 4.426 μονάδες. Ανοδος 0,44% για τον S&P 500, που έκλεισε στις 1.982 μονάδες. Σημειώνεται το σημερινό ρεκόρ για τον Dow Jones ήταν το 15ο για τη φετινή χρονιά.

Ισχυρή άνοδο κατέγραψε η μετοχή της Time Warner μετά την πρόταση εξαγοράς που δέχθηκε από την 21st Century Fox και η οποία απορρίφθηκε.

«Η απόρριψη της προσφοράς αποτελεί σημάδι πως οι εταιρίες έχουν υγιείς ισολογισμούς», σχολιάζουν αναλυτές της αγοράς.

Κέρδη και για την μετοχή της Intel καθώς τα κέρδη που ανακοίνωσε ικανοποίησαν επενδυτές και αναλυτές. Με θετικό πρόσημο και η HCA Holdings καθώς η εταιρία αναβάθμισε τις εκτιμήσεις για την κερδοφορία στο σύνολο του έτους.

«Πλούσια» ήταν η συνεδρίαση και σε στατιστικές ανακοινώσεις. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε 0,4% τον Ιούνιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,2% τον ίδιο μήνα, λιγότερο από όσο αναμενόταν.

Επιπλέον, ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος αυξήθηκε τέσσερις μονάδες και ανήλθε στο 53.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και η Fed λόγω της δημοσίευσης της Beige Book. Σύμφωνα με την Fed η οικονομική δραστηριότητα και η αγορά εργασίας βελτιώθηκαν σε όλη τη χώρα τον Ιούνιο.

Με βάση την έκθεση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, η οικονομική δραστηριότητα συνέχισε να αναπτύσσεται και στις δώδεκα περιφέρειες τις τελευταίες εβδομάδες. Πέντε από τις περιφέρειες περιέγραψαν τον ρυθμό ανάπτυξης ως «μέτριο» (moderate) και οι υπόλοιπες ως «ήπιο» (modest). Mόνο σε δύο- τη Βοστώνη και το Ρίτσμοντ- καταγράφηκε πιο αργός ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης σε σχέση με τον Μάιο.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου ενισχύθηκε κατά 1,45%, στα επίπεδα των 101 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινήθηκε σταθεροποιητικά, στα 1.298 δολάρια ανά ουγκιά. Πτώση για το ευρώ με την ισοτιμία έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στα 1,35.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Coca Cola κέρδιζε 0,63%, στα 23,94 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της Εθνκής Τράπεζας κατέγραφε άνοδο 2,59%, στα 3,56 δολάρια.

Αρης Δαμουλάκης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v