Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Deals και Q2 εμπνέουν την Wall Street

Με έμπνευση από τα δελεαστικά deals της ημέρας και τα καλά τεχνολογικά αποτελέσματα Q2, η Wall Street κινείται υψηλότερα. Βοηθά το μίνι-ράλι στις ευρωαγορές καθώς και τα κινεζικά στατιστικά. Πλούσια συνεδρίαση σε εξελίξεις. Και η Fed στο επίκεντρο.

Τα κέρδη των τεχνολογικών μετοχών, το «ιντριγκάρισμα» των επιχειρηματικών deals και η δυνατή ανάκαμψη των ευρωαγορών στηρίζουν σε κέρδη τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,26% στις 17.135 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,24% στις 1.978 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,17% υψηλότερα στις 4423 μονάδες..

Αρκετές είναι και οι στατιστικές ειδήσεις της ημέρας, ενώ με ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και την δεύτερη ημέρα της κατάθεσης της προέδρου της κεντρικής τράπεζας, Janet Yellen στην οικονομική επιτροπή της Γερουσίας.

Η ημέρα είναι πλούσια σε ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους χρηματοπιστωτικούς οίκους όπως η Bank of America και η BlackRock, και τους τεχνολογικούς κολοσσούς.

H Intel εκτινάσσεται 5% μετά την ανακοίνωση του Q2 της, αλλά η Yahoo υποχωρεί 3,5% καθώς τα αποτελέσματά της δεν ικανοποίησαν τις προσδοκίες.

Η Apple και η IBM εκτινάσσονται 2% έκαστη μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας τους.

Η Time Warner εκτινάσσεται 13% μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς της με 85 δολ. ανά μετοχή από την 21st Century Fox.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ανακοινώνει αποτελέσματα Q2 η eBay.

Πλούσια είναι η συνεδρίαση και σε στατιστικές ανακοινώσεις. Ανακοινώθηκε αύξηση του δείκτη τιμών καταναλωτή 0,4% τον Ιούνιο, ενώ η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 0,2% τον ίδιο μήνα, λιγότερο απ'όσο αναμενόταν.

Επιπλέον, ο δείκτης κατασκευαστικού κλίματος αυξήθηκε τέσσερις μονάδες και ανήλθε στο 53

Τέλος, η επικεφαλής της Federal Reserve παραθέτει την δεύτερη ομιλία της στο Κογκρέσο, ενώ αργότερα η κεντρική τράπεζα θα κοινοποιήσει την οικονομική της έκθεση Beige Book.

Ράλι τιμών καταγράφουν το μεσημέρι τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά τις καλές ειδήσεις για την κινεζική οικονομία και την εκτίναξη της μετοχής της πολύπαθης Banco Espirito Santo SA χάρη στις διαβεβαιώσεις των αρχών για την επάρκεια του οίκου.

Τα κινεζικά στοιχεία, σε συνδυασμό με την απρόσμενη μείωση στα αμερικανικά αποθέματα, προκαλούν ανάκαμψη και στην τιμή του πετρελαίου. Το συμβόλαιο του μαύρου χρυσού ενισχύεται 1,23% στα 101,18 δολ. ανά βαρέλι.

Το συμβόλαιο Αυγούστου του χρυσού σταθεροποιείται λίγο πάνω από τα 1.300 δολ. ανά ουγκιά.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v