Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Apple έδωσε «φτερά» στη Wall Street

Άλμα 2,4% κατέγραψε ο Nasdaq με πρωταγωνιστή της ανόδου την Apple (+2,7%). Γύρισε θετικός ο Dow Jones για το 2014. Καλύτερα των αναμενόμενων τα εταιρικά αποτελέσματα. Στο επίκεντρο η ΕΚΤ με τις αγορές ομολόγων. Σε υψηλό έξι εβδομάδων ο χρυσός. Άνοδος για πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Τα καλά εταιρικά αποτελέσματα οδήγησαν σε ισχυρά κέρδη τη Wall Street με τον δείκτη Nasdaq να υπεραποδίδει για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Επιπλέον θετικό αντίχτυπο στην χρηματιστηριακή αγορά είχαν οι πληροφορίες ότι η ΕΚΤ θα προχωρήσει στην αγορά εταιρικών ομολόγων -πέρα από καλυμμένα ομόλογα και ABS- προκειμένου να τονώσει περεταίρω τη ρευστότητα στην ευρωζώνη.

Στη Wall Street, o Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,31% στις 16.614,81 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 1,96% στις 1,941,28 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 2,40% στις 4.419,48 μονάδες.

Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για δεύτερη διαδοχική ημέρα βρέθηκε η μετοχή της Apple. Ειδικότερα, τη Δευτέρα, ο τίτλος είχε ενισχυθεί 2,2% καθώς οι επενδυτές πόνταραν στην ανακοίνωση καλών αποτελεσμάτων τριμήνου. Σήμερα οι προσδοκίες επιβεβαιώθηκαν καθώς ο όμιλος ανακοίνωσε αυξημένα καθαρά κέρδη και έσοδα. Η μετοχή σημείωσε άνοδο 2,7%.

Αντίστοιχα, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσαν οι Texas Instruments και Harley Davidson, οι μετοχές των οποίων ενισχύθηκαν 5,3% και 7,3% αντίστοιχα.

Στον αντίποδα ο τίτλος της Coca Cola κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων έξι ετών (-6,2%) καθώς απογοήτευσαν οι πωλήσεις τριμήνου.

Επιπλέον και η μετοχή της McDonald's Corp. κινήθηκε χαμηλότερα 0,7% λόγω της μειωμένης κερδοφορίας του ομίλου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι έως σήμερα, το 79% των εισηγμένων του S&P έχουν ανακοινώσει μεγαλύτερη της αναμενόμενης κερδοφορία.

Από πλευράς μακροοικονομικών στοιχείων, η αύξηση σε υψηλό έτους των μεταπωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της αμερικανικής οικονομίας, παρά τους φόβους για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,77 δολ., σημειώνοντας άνοδο 6,8%.

Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ στο 1,2747.

Επιπλέον το αμερικανικό 10ετές ομόλογο κινήθηκε ανοδικά κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,22%.

Το πετρέλαιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 83,26 δολ./βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,35% στα 1.249 δολ, σε υψηλό έξι εβδομάδων.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v