Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος με κινεζική ώθηση στην Wall Street

Η αιφνίδια μείωση των κινεζικών επιτοκίων συνεχίζει να επιδρά θετικά στις διεθνείς αγορές. Συντήρηση της Wall Street σε επίπεδα ρεκόρ, ενόψει έναρξης της εορταστικής περιόδου. Στο επίκεντρο το πετρέλαιο και οι ενεργειακές μετοχές λόγω OPEC. Κέρδη σε Ασία, Ευρώπη.

Κέρδη αποκομίζουν οι μετοχές στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς η Wall Street μπαίνει στην ευθεία για την εορταστική περίοδο.

Η αιφνίδια μείωση των κινεζικών επιτοκίων συνεχίζει να επιδρά στις αγορές. Το πετρέλαιο και οι ενεργειακές μετοχές πρωταγωνιστούν, ενόψει της κρίσιμης συνόδου του OPEC.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 17.835 μονάδες, ο S&P κινείται 0,2% υψηλότερα στις 2.067 μονάδες, ενώ ο Nasdaq αποκομίζει κέρδη 0,24% στς 4.724 μονάδες.

Οι βασικοί δείκτες έκλεισαν την Παρασκευή σε υψηλότερα επίπεδα, με τα μεγαλύτερα κέρδη στις μετοχές που σχετίζονται με πρώτες ύλες, αντιδρώντας στην αναπάντεχη μείωση των επιτοκίων στην Κίνα. Ο δείκτης S&P 500 απεκόμισε κέρδη 1,2% στην εβδομάδα και ο Dow Jones Industrial Average 1%. Και οι δύο δείκτες τερμάτισαν σε επίπεδα ρεκόρ.

Από το μακροοικονομικό μέτωπο σήμερα, ο δείκτης Chicago Fed υποχώρησε στο 0,14 τον Οκτώβριο από 0,29 τον Σεπτέμβριο, υποδεικνύοντας ότι η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας επιβραδύνθηκε.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο θα παραμείνει κλειστό την Πέμπτη για τον εορτασμό της Ημέρας των Ευχαριστιών, που σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο αμερικανικό εμπόριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, οι ενεργειακές μετοχές ανακάμπτουν ενόψει της κρίσιμης συνόδου του OPEC, που καλείται να μειώσει την παραγωγή για να δώσει ώθηση στις τιμές του μαύρου χρυσού, που έχουν διολισθήσει 30% από το καλοκαίρι.

Αυτή την ώρα το συμβόλαιο Ιανουαρίου της ποικιλίας WTI στην Νέα Υόρκη ενισχύεται 15 σεντς στα 76,64 δολ. ανά βαρέλι.

Κατά τα λοιπά, η Tesla ενισχύεται 1,64% μετά τις φημολογούμενες συνομιλίες για συμμαχία με την γερμανική BMW.

Στις υπόλοιπες αγορές, τα ασιατικά χρηματιστήρια αντέδρασαν με άνοδο στην μείωση των κινεζικών επιτοκίων. Οι ευρωαγορές ενισχύονται επίσης, αντλώντας στήριξη και από την βελτίωση του δείκτη επιχειρηματικής εμπιστοσύνης Ifo στην Γερμανία.

Ο χρυσός υποχωρεί κοντά 3 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v