Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση στην Wall Street με macro στο επίκεντρο

Αν και τα εγχώρια στατιστικά παραμένουν ικανοποιητικά, οι μακροοικονομικές ανακοινώσεις σε Ευρώπη και Κίνα δεν εμπνέουν επιδίωξη νέων υψηλών στην Wall Street. Διορθωτική κίνηση S&P και Dow Jones από τα επίπεδα ρεκόρ.

Διορθωτικό ήταν το άνοιγμα για τους βασικούς δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο αλλά γρήγορα τα πρόσημα "γύρισαν" και αυτή την ώρα επικρατούν ελαφρώς ανοδικές τάσεις, με πλούσια ροή στατιστικών ειδήσεων από το εξωτερικό και το εσωτερικό.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 17.692 μονάδες, ο S&P κινείται 0,21% υψηλότερα στις 2.053 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει κέρδη 0,5% στις 4.699 μονάδες.

Οι μακροοικονομικές εξελίξεις από την Ευρώπη και την Κίνα δεν ευνοούν την επενδυτική ψυχολογία, καθώς ο δείκτης ΡΜΙ για την επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη διολίσθησε σε χαμηλό 16 μηνών, ενώ και στην Κίνα εκδηλώθηκε επιβράδυνση της δραστηριότητας στην μεταποίηση.

Αντιθέτως, τα εγχώρια στατιστικά έδειξαν μια οικονομία που αναπτύσσεται με μετριοπαθείς αλλά σταθερούς ρυθμούς.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή έμεινε στάσιμος τον Οκτώβριο, λόγω της μεγάλης μείωσης του κόστους βενζίνης, ενώ εμφανίστηκαν αυξήσεις στις τιμές στέγασης, ιατρικών εξόδων και αεροπορικών εισιτηρίων.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία, ο αριθμός των αιτήσεων για επίδομα ανεργίας παρέμεινε κάτω από τις 300.000 επί 10η συνεχόμενη εβδομάδα, δείχνοντας τα χαμηλά επίπεδα απολύσεων.

Μικτές τάσεις με μικρές αποκλίσεις εκδηλώθηκαν και στην χθεσινή συνεδρίαση της Wall Street, με τον S&P 500 να διορθώνει ελαφρώς από το ρεκόρ του και τον Dow να τερματίζει με μικρή άνοδο αλλά και με το 2ο καλύτερο κλείσιμο στην ιστορία στις 17.685 μονάδες.

Από το επιχειρηματικό πεδίο, η μετοχή της Best Buy αντιδρά με άνοδο 7% στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, ενώ αναμένονται τα Q3 των Sears Holdings και Dollar Tree.

Στις υπόλοιπες αγορές, το συμβόλαιο του πετρελαίου ανακάμπτει μετά τις πολυήμερες απώλειες και κινείται 0,52% υψηλότερα στα 74,99 δολ. ανά βαρέλι. 

Το συμβόλαιο του χρυσού "χάνει" δύο δολάρια στα 1.192 δολ. ανά ουγκιά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v