Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο "πράσινο" η Wall Street

Με θετικό πρόσημο ξεκινά ο Μάιος για την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά. Κέρδη έως 115 μονάδων για τον Dow Jones. Ανάμικτα στα στοιχεία για τις κατασκευές και τη μεταποίηση. "Βουτιά" έως και 20% για τη μετοχή της LinkedIn.

Ανοδική κίνηση για τις αμερικανικές αγορές, με τους επενδυτές να αφομοιώνουν τα οικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες και σήμερα, καθώς και τα στοιχεία για τα εταιρικά αποτελέσματα.

Χθες τα καλά στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και τις προσωπικές καταναλωτικές δαπάνες προβλημάτισαν καθώς θεωρείται πως θα «υποχρεώσουν» τη Fed να προχωρήσει σύντομα σε αύξηση των επιτοκίων- απόφαση η οποία, σύμφωνα με τους αναλυτές, θα θέσει σε κίνδυνο την ανάπτυξη στις ΗΠΑ.

Σήμερα ανακοινώθηκαν ανάμικτα στοιχεία για τη μεταποίηση, τις κατασκευές και το καταναλωτικό κλίμα, καθώς ο δείκτης μεταποίησης διαμορφώθηκε σε χαμηλό διετίας τον Απρίλιο, οι δαπάνες για κατασκευές μειώθηκαν κατά 0,6%, ενώ το βελτιώθηκε το καταναλωτικό κλίμα.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,63% στις 17.976,93 μονάδες, ο δείκτης S&P 500 κινείται 0,53% υψηλότερα στις 2.099,77 μονάδες, ενώ κέρδη 0,62% καταγράφει ο δείκτης Nasdaq στις 4.985 μονάδες.

«Βουτιά» 19,66% για την μετοχή της LinkedIn, η οποία εξέδωσε πρόβλεψη για κέρδη χαμηλότερα των εκτιμήσεων. Πτώση 2,22% σημειώνει η μετοχή της Chevron, μετά την ανακοίνωση μικρότερης του αναμενόμενου πτώσης στα κέρδη και τα έσοδα τριμήνου, η CVS Heald ενισχύεται κατά 0,81% καθώς ανακοίνωσε καλύτερα του αναμενόμενου προσαρμοσμένα κέρδη, ενώ κέρδη 0,72% καταγράφει η μετοχή της Berkshire Hathaway, που ανακοινώνει σήμερα αποτελέσματα μετά τη λήξη της συνεδρίασης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v