Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Περιορίζει τις απώλειες η Wall Street

Σε αρνητικό εδαφός οι μετοχές στην Wall Street, αλλά αρκετά υψηλότερα από τα ενδοσυνεδριακά χαμηλά. Σε θετικό έδαφος ο Nasdaq. Ράλι πραγματοποιεί το ευρώ έναντι του δολαρίου. Άνοδος 1% για αργό πετρέλαιο και χρυσό. Απώλειες 5% για την μετοχή της Alibaba. Γυρίζει σε κέρδη 1% η Apple.

Υποχωρούν για δεύτερη συνεδρίαση οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν ότι μια επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας μπορεί να πλήξει την παγκόσμια οικονομία. 

H κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε την Τρίτη να αλλάξει τον τρόπο ρύθμισης της ισοτιμίας του γουάν, οδηγώντας το νόμισμα σε πτώση 2%, στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών έναντι του δολαρίου. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,18% στις 17.372 μονάδες, ενώ η πτώση κατά την διάρκεια της συνεδρίασης άγγιξε της 250 μονάδες. O Nasdaq κινείται 0,10% υψηλότερα στις 5.042 μονάδες, επιστρέφοντας σε θετικό έδαφος μετά από πτώση 1%.

Ο S&P 500 υποχωρεί 0,05% στις 2.084 μονάδες.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,04% στα 43,35 δολάρια το βαρέλι, καλύπτοντας μέρος των χθεσινών απωλειών. 

Υψηλότερα κινείται και ο χρυσός, στα 1.122 δολάρια ανά ουγκιά, σημειώνοντας άνοδο 1,1%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει μεγάλες απώλειες έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή της Alibaba βουτάει 5,5%. Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. Ανακοίνωσε επίσης ότι θα προχωρήσει στην επαναγορά περίπου $4 δισ. σε μετοχές.

Κέρδη 1% σημειώνει η μετοχή της Apple, διαγράφοντας απώλειες 2,3%. Την Τρίτη η μετοχή είχε βουτήξει 5,2%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v