Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κίνα και πετρέλαιο «ρίχνουν» την Wall Street

Στο κόκκινο οι δείκτες στην Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα και ενώ το πετρέλαιο σημειώνει βουτιά 3%. Πτώση 200 μονάδων για Dow. Ανακάμπτει ο χρυσός, σε υψηλό τριών εβδομάδων. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Ράλι για τα treasuries. Αλμα 5% για Google. Βουτιά 5% για Apple.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικάνικη αγορά, μετά το ισχυρότερο άλμα από τον Μάιο, καθώς η υποτίμηση του γουάν από την κεντρική τράπεζα της Κίνας πυροδότησε ανησυχίες για "ανώμαλη προσγείωση" της κινεζικής οικονομίας. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,23% ή 217 μονάδες στις 17.394 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,02% χαμηλότερα στις 5.050 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,01% στις 2.083 μονάδες. 

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας, με μια κίνηση-έκπληξη, προχώρησε σε υποτίμηση του γουάν, λόγω των ισχνών οικονομικών στοιχείων που ανακοινώνονται το τελευταίο διάστημα, οδηγώντας το νόμισμα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών περίπου ετών. 

Ο ΟΠΕΚ ανακοίνωσε ότι η παραγωγή τον προηγούμενο μήνα αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Η παραγωγή στο Ιράν ενισχύθηκε κατά 32.300 βαρέλια την ημέρα τον Ιούλιο, σε 2,86 εκατ. βαρέλια ημερησίως, αριθμός που καταδεικνύει τη μεγαλύτερη παραγωγή της χώρας από τον Ιούνιο του 2012,

Το αργό πετρέλαιο πραγματοποιεί βουτιά 3% στα 43,5 δολάρια το βαρέλι.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,3% στα 1.107 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,10.

Ράλι πραγματοποιούν τα αμερικάνικα ομόλογα. Η απόδοση του 10ετους τίτλου, η οποία κινείται αντίστροφα από την τιμή, υποχωρεί 8 μονάδες βάσης στο 2,15%.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άλμα 5% σημειώνει η μετοχή της Google. Ο τεχνολογικός κολοσσός ανακοίνωσε σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο προβλέπει την δημιουργία μιας holding εταιρίας με την επωνυμία Alphabet.

Boυτιά 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Apple.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v