Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι 200 μονάδων στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στη Wall, μετά την ανακοίνωση εξαγοράς 30 δισ. από την Berkshire του Mπάφετ. Τριψήφια άνοδος για τον Dow. Στα $44,6 κινείται το αργό πετρέλαιο. Οριακή άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη 4% για το Twitter.

Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, ανακάμπτοντας από τις εβδομαδιαίες απώλειες, μετά την ανακοίνωση ντιλ 30 δισ. από την Berkshire του Γουόρεν Μπάφετ και τη δήλωση αξιωματούχου της Fed ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων μέχρι να ενισχυθεί ο πληθωρισμός.

Ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,18% ή 200 μονάδες στις 17.579 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,90% υψηλότερα στις 5.090 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται 1,08% στις 2.100 μονάδες.

Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Στάνλεϊ Φίσερ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Fed ανησυχεί για τον χαμηλό πληθωρισμό και δεν θα κινηθεί προτού τον δει να επιστρέφει στα φυσιολογικά επίπεδα.

Eν τω μεταξύ, η Berkshire Hathaway του Γουόρεν Μπάφετ προχωρά στην αγορά της Precision Castparts, σε μία συμφωνία της οποίας η αξία εκτιμάται στα 37,2 δισ. δολάρια.

Η εταιρία του Μπάφετ θα πληρώσει 235 δολάρια ανά μετοχή σε μετρητά και θα αναλάβει το χρέος της Precision Castparts, σύμφωνα με ανακοίνωσή της.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται στα 44,59 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,6%%. Νωρίτερα τη Δευτέρα είχε υποχωρήσει στα 43,35 δολάρια.

Ο χρυσός ενισχύεται 0,08%, στα 1.095 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται 0,3% έναντι του ευρώ, με την ισοτιμία να κινείται στο 1,09. Το αμερικανικό νόμισμα σημειώνει κέρδη και έναντι του γεν.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί άνοδο 4%, μετά την αναβάθμιση σε «buy» από «neutral» από τη Monness και την ανακοίνωση της συνεργασίας με το NFL.

Άνοδο 1,7% σημειώνει η μετοχή της Boeing. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v