Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφιες απώλειες για τον Dow Jones

Πτωτικά κινήθηκαν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά με τον Dow Jones να συμπληρώνει έξι συνεχόμενες συνεδριάσεις στο κόκκινο. Ισχυρές πιέσεις στον κλάδο των media. Aπώλειες άνω του 1% για την τιμή του πετρελαίου. Κέρδη κατέγραψε ο χρυσός.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street με την υποχώρηση των πετρελαικών τιμών και τις πιέσεις στις εταιρίες media να «βαραίνουν» τους δείκτες.

Ο Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.420 μονάδες με πτώση 0,69%. Ο Νasdaq κατέγραψε απώλειες 1,63%, στις 5.056 μονάδες, ενώ ο S&P βρέθηκε στις 2.084 μονάδες με πτώση 0,75%.

Η σημερινή συνεδρίαση σηματοδότησε την έκτη συνεχόμενη πτώση για τον Dow Jones, επίδοση που είχε να σημειώσει από τον Οκτώβριο του 2014.

Η αγορά αναμένει την ανακοίνωση αύριο των στοιχείων για την ανεργία, δεδομένα που θα λάβει υπόψη της η Fed όταν αποφασίσει για τα επιτόκια, εξηγούν αναλυτές.

Σε ό,τι αφορά το εταιρικό μέτωπο απώλειες κατέγραψαν οι μετοχές των Viacom, Time Warner, 21st Century Fox αλλά και της Walt Disney.

Από το δείκτη Dow 30 στο κόκκινο βρέθηκαν οι 3Μ, Nike, Visa, Merck, Microsift. Aντίθετα ανοδικά κινήθηκαν Apple, Caterpillar, Chevron.

Κέρδη υψηλότερα του 10% για τη μετοχή της Michael Kors Holdings καθώς η εταιρία ένδυσης κατέγραψε κέρδη υψηλότερα από τις προσδοκίες της αγοράς.

Σε πτωτικό κανάλι ο τίτλος των New York Times, με την εταιρία να σημειώνει πωλήσεις κατώτερες από τις προβλέψεις της αγοράς.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων σαράντα ετών παρέμειναν οι αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας την εβδομάδα που έληξε στις 1 Αυγούστου.

Αυξήθηκαν κατά 3.000 στις 270.000, ενώ οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα διαμορφωθούν στις 272.000 αιτήσεις.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε κάτω από τα 45 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας πτώση 1,15%. Ο χρυσός πέτυχε μικρά κέρδη με την τιμή του να κλείνει στα 1.089 δολάρια ανά ουγκιά.

Σταθεροποιητικά το ευρώ έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία τους να κυμαίνεται στα 1,09.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής κέρδισε 17%, στα 0,84 δολάρια.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v