Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτωτικό σερί επτά συνεδριάσεων για τον Dow Jones

Μικρές απώλειες κατέγραψε η Wall Street με τα μακροοικονομικά στοιχεία για την απασχόληση να βρίσκονται στο επίκεντρο. Ο Dow σημείωσε το χειρότερο πτωτικό σερί από το 2011. Ισχυρά κέρδη πέτυχε η Nvidia. Νέα υποχώρηση για το πετρέλαιο που έκλεισε κάτω από 44 δολάρια. Ανοδος για την τιμή του χρυσού.

Χαμηλότερα κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με τα στοιχεία για την ανεργία-απασχόληση και τα αποτελέσματα των εισηγμένων να προσελκύουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

O Dow υποχώρησε κατά 0,27%, ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 17.373 μονάδες και συμπλήρωσε επτά συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. 

Σημειώνεται ότι επτά συνεχόμενες συνεδριάσεις στο κόκκινο είχε να καταγράψει ο συγκεκριμένος δείκτης από το 2011.

Ο Nasdaq κατέγραψε απώλειες 0,25%, στις 5.044 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 2.078 μονάδες με πτώση 0,27%.

Σε ό,τι αφορά τα μακροοικονομικά νέα η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 215.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο από 231.000 τον Ιούνιο. Οι αναλυτές εκτιμούσαν πως θα δημιουργηθούν 223.000 νέες θέσεις. Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,3%.

Σύμφωνα με το Reuters, το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό έμεινε σταθερό στο 62,6%. Παράλληλα η μέση ωριαία αμοιβή για τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε κατά 0,2%. Σε ετήσια βάση, το μέσο ωρομίσθιο έχει αυξηθεί κατά 2,1%.

Τα στοιχεία για την απασχόληση του Ιουλίου είναι τα πρώτα από τα δύο πριν την συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο και κάθε δεδομένο παίζει μεγάλο ρόλο στην απόφαση της κεντρικής τράπεζας, ανέφεραν αναλυτές στην Voya Investment Fund.

Αναλυτής της Schwab σχολίαζε ότι τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την ανεργία δεν ενισχύουν την πιθανότητα η Fed να προχωρήσει σε μια αύξηση επιτοκίων αλλά ούτε και την μειώνουν. 

Μερίδα άλλων αναλυτών υποστηρίζουν ότι οι μετοχές μπορεί να περάσουν μια περίοδο μεταβλητότητας καθώς θα αυξάνονται τα επιτόκια, αλλά στο τέλος θα επανέλθουν ανοδικά χωρίς σημαντικές απώλειες.

Σε έρευνα που αναλύει στοιχεία από το 1980 η Guggenheim Partners έχει «βρει» ότι τους έξι μήνες πριν από μια αύξηση επιτοκίου ο S&P κέρδισε 8,3% κατά μέσο όρο, ενώ πρόσθεσε επιπλέον κέρδη 3,7% του πρώτους έξι μήνες μετά την πρώτη κίνηση από τη Fed.

Aπό τις μετοχές του Dow 30 κέρδη κατέγραψαν οι American Express, Apple, Disney, Home Depot. Aντίθετα στο κόκκινο βρέθηκαν οι Wal-Mart, IBM, Intel, Chevron, General Electric.

Tα υψηλότερα κέρδη στον S&P 500 πέτυχε η μετοχή της Νvidia, καταγράφοντας άνοδο υψηλότερη του 12%, στον απόηχο της ανακοίνωσης αποτελεσμάτων.

Εν τω μεταξύ η τιμή του πετρελαίου έκλεισε 1,8% χαμηλότερα στα 43,87 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για το χαμηλότερο κλείσιμο από την 17η Μαρτίου. Στην εβδομάδα το αργό κατέγραψε απώλειες 6,9%. Είναι η μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Ιουλίου.

Αντίθετα μικρά κέρδη σημείωσε ο χρυσός, που έκλεισε στα 1.092 δολάρια.

Λίγο πριν το κλείσιμο το δικαίωμα της Εθνικής υποχωρούσε 9,6%, στα 0,76 δολάρια.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v