Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street μετά τα στοιχεία για ανεργία

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες στη Wall, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα στοιχεία για την ανεργία. Xάνει τα αρχικά κέρδη το δολάριο. Πτώση 1% για το αργό πετρέλαιο, κάτω από τα $44 το βαρέλι. Ενισχύεται 0,3% ο χρυσός.

Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές στην αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να «χωνεύουν» τα στοιχεία για την ανεργία και τις νέες θέσεις εργασίας με το βλέμμα στραμμένο στη Fed και την αύξηση των επιτοκίων. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,6% στις 17.310 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,78% χαμηλότερα στις 5.016 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,6% στις 2.071 μονάδες.

«Στο σημείο αυτό πιστεύω ότι πρέπει να υποθέσουμε ότι μια αύξηση επιτοκίου τον Σεπτέμβριο παραμένει στην εικόνα. Αυτό ακριβώς θέλουμε να συνεχίσουμε να βλέπουμε», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. «Πιστεύω ότι η αγορά αρχίζει να συμφιλιώνεται με το ότι μια αύξηση επιτοκίου είναι πιο πιθανή σε αυτό το σημείο», πρόσθεσε.

Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 215.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιούλιο, από 231.000 τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα δημιουργηθούν 223.000 νέες θέσεις εργασίας.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε αμετάβλητο στο 5,3%.

Το ποσοστό συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό έμεινε σταθερό στο 62,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας, διαγράφοντας τα αρχικά κέρδη.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 1% στα 44,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ διολίσθησε και κάτω από τα $44 για πρώτη φορά μετά τον Μάτιο.

Η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,3% στα 1.093 δολάρια ανά ουγκιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v