Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εβδομαδιαία κέρδη άνω του 3% για Dow Jones και S&P

Τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο εντός του 2015 κατέγραψε ο S&P. Έκτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα και η Fed. «Βουτιά» 6,4% για την Alcoa. Εβδομαδιαίο «άλμα» 9% για το πετρέλαιο. Πάνω από το 1,13 δολ. το ευρώ.

Κέρδη στη Wall Street στον απόηχο των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Σύμφωνα με τα πρακτικά, η Fed δεν βιάζεται να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων εξαιτίας της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης και του χαμηλού εγχώριου πληθωρισμού.

Όπως επισημαίνουν οι αναλυτές, «μια πρόωρη αύξηση των επιτοκίων θα έθετε σε κίνδυνο την ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας»

Ωστόσο αρνητικός ήταν ο αντίχτυπος από τα αποτελέσματα γ΄ τριμήνου της Alcoa καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν στα επτά σεντς έναντι 13 σεντς που ανέμεναν οι αναλυτές.

Στο μέτωπο της αμερικανικής οικονομίας, τα αποθέματα χονδρικής τον Αύγουστο αυξήθηκαν 0,1% έναντι μείωσης 0,3% τον προηγούμενο μήνα.

Επιπλέον οι τιμές εισαγωγών στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,1% και 10,7% σε ετήσια βάση.

Ο Dow Jones έκλεισε για έκτη διαδοχική συνεδρίαση με κέρδη και συγκεκριμένα με άνοδο 0,2% στις 17.084, ο S&P ενισχύθηκε 0,07% στις 2.014 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 4.830 μονάδες.

Στην εβδομάδα ο Dow Jones κατέγραψε κέρδη 3,7%, ο S&P 3,3% και ο Nasdaq 2,6%.

Από πλευράς τίτλων, η Alcoa «βούλιαξε» 6,4% μετά την ανακοίνωση κατώτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων.

Αντίστοιχα και η μετοχή της GAP υποχώρησε 5,4% καθώς οι πωλήσεις μειώθηκαν 1% τον Σεπτέμβριο εξαιτίας του ισχυρού δολαρίου.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα (ADR) της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 0,68 σεντς, με πτώση 1,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε 0,9% έναντι του δολαρίου στο 1,1372 από 1,1277 την Πέμπτη. Σημειώνεται ότι το αμερικανικό νόμισμα κινήθηκε σε ένα εύρος διακύμανσης μεταξύ 1,1268 έως 1,1389 δολ.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου σημείωσε πτώση κατά μία μονάδα βάσης στο 2,10%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου ανήλθε στα 49,63 δολάρια ανά βαρέλι, καταγράφοντας εβδομαδιαία άνοδο 9%. Σημειώνεται ότι νωρίτερα η τιμή του αργού ενισχυόταν πάνω από τα 50 δολ.

Παράλληλα η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 1% στα 1.155 δολ./oz.

 

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v