Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλμα Dow εν όψει κρίσιμων παρεμβάσεων

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η κρίση στην αγορά subprime θα αντιμετωπιστεί με νομισματική και νομοθετική παρέμβαση των Bush και Bernanke. Θετικά μηνύματα από τα macro. Ράλι στις ευρωαγορές.

Σημαντικά κέρδη καταγράφει στο άνοιγμα η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι η κρίση στην αγορά subprime θα αντιμετωπιστεί με νομισματική και νομοθετική πολιτική, εν όψει κρίσιμων ανακοινώσεων από τον πρόεδρο George W. Bush και τον κεντρικό τραπεζίτη Ben Bernanke.

Ειδικότερα, στις 18:10 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται ομιλία του προέδρου George W. Bush, όπου θα ανακοινώσει τα μέτρα στα οποία προχωρά η αμερικανική κυβέρνηση για την απομάκρυνση του ενδεχομένου ”κύματος” μη αποπληρωμών στα ενυπόθηκα δάνεια υψηλού κινδύνου.

Παράλληλα, νωρίτερα, στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) αναμένεται η ομιλία του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας, Ben Bernanke, στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Fed στο Jackson Hole.

”Η αγορά θέλει και περιμένει μια μείωση επιτοκίων στη συνεδρίαση της Federal Reserve στις 18 Σεπτεμβρίου. Αυτό που περιμένει να ακούσει στη σημερινή ομιλία είναι σχόλια του Bernanke που υποδεικνύουν σαφώς μια τέτοια πρόθεση. Οτιδήποτε λιγότερο θα είναι αρνητικό για την αγορά”, σχολιάζει ο Marc Pado, αναλυτής της Cantor Fitzgerald.

Εν τω μεταξύ, και τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν προ ολίγου για αύξηση εισοδημάτων και δαπανών υψηλότερη του αναμενόμενου, αλλά και διαμόρφωση του δομικού πληθωρισμού ηπιότερα των προσδοκιών βελτιώνει περαιτέρω το κλίμα στην αγορά.

Ειδικότερα, οι προσωπικές δαπάνες ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον Ιούλιο έναντι προηγούμενης μέτρησης στο 0,1%. Οι αναλυτές περίμεναν αύξηση κατά 0,3%.

Στο μέτωπο των προσωπικών εισοδημάτων εμφανίστηκε αύξηση 0,5% στο ίδιο διάστημα, έναντι εκτιμήσεων για ενίσχυση κατά 0,3%. Η προηγούμενη μέτρηση είχε ”δείξει” αύξηση 0,4%.

Παράλληλα, ο δομικός πληθωρισμός εμφάνισε αύξηση κατά 0,1% τον Ιούλιο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,2%.

Στην αγορά, ανακάμπτουν πρωτίστως οι τραπεζικοί τίτλοι και οι μετοχές του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου, οι οποίοι έχουν δεχτεί και το μεγαλύτερο πλήγμα λόγω των ανησυχιών των επενδυτών για έκθεση στην αγορά subprime των ΗΠΑ.

Άνοδος 2% για τον τίτλο της Dell μετά την ανακοίνωση αύξησης των κερδών κατά 46% και των εσόδων κατά 5%, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 13.364 μονάδες με κέρδη 0,87%, ενώ ο Nasdaq διαμορφώνεται στις 2.595 μονάδες καταγράφοντας άνοδο 0,82%. Ανοδος 0,94% για τον S&P 500, που κινείται στις 1.471 μονάδες.

Στο Λονδίνο, ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 1,27%, στις 6.290 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 καταγράφει κέρδη 1,34%, στις 5.667 μονάδες. Άνοδος 1,47% για τον DAX 30 που κινείται στις 7.630 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v