Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανακάμπτει η Wall Street με το βλέμμα στη Fed

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες στη Wall Street, μετά από βουτιά τεσσάρων ημερών. Απώλειες για το δολάριο. Κάτω από το 1,6% η απόδοση του 10ετους. Πτώση 1,4% για το αργό. Άνοδος 0,4% για τον χρυσό.

Διατηρούν τα ήπια κέρδη οι αμερικάνικες μετοχές μετά την απόφαση της Fed να κρατήσει αμετάβλητα τα επιτόκια και την δήλωση της Janet Yellen ότι η μελλοντική πορεία των επιτοκίων παραμένει αβέβαιη.

O Dow Jones κινείται 0,3% υψηλότερα στις 17.723 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,25% στις 4.855 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,29% στις 2.081 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης Stoxx Europe 600 κινείται 1,2% υψηλότερα, ανακάμπτοντας από το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο. Υψηλότερα κινούνται και οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών, ενώ κέρδη καταγράφει και η βρετανική λίρα. 

«Υπάρχουν μηδενικές πιθανότητες να κάνει κάτι στα επιτόκια. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν θα υπάρξει κάποια πρόθεση για τον Ιούλιο. Αυτό που θέλουν να δουν οι επενδυτές είναι αν υπάρχει ακόμα πρόθεση για δύο αυξήσεις», δήλωσε αναλυτής στο CNBC. 

Από το μέτωπο των μάκρο, οι τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 0,4% τον Μάιο, κυρίως λόγω της αύξησης στην τιμή της βενζίνης. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι τιμές παραγωγού θα αυξηθούν κατά 0,3%.

Η Fed ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,4% τον Μάιο, μετά από άνοδο 0,6% τον Απρίλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν πτώση 0,2%. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο επιστρέφει σε αρνητικό έδαφος. Η τιμή της αμερικανικής ποικιλίας του αργού υποχωρεί 1,4%, στα 47,8 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδο 0,4% σημειώνει ο χρυσός, στα 1.294 δολάρια ανά ουγκιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται και πάλι κάτω από το 1,6%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του γεν, του ευρώ και της βρετανικής λίρας.

Στο ταμπλό, πτώση 1,8% σημειώνει η μετοχή της Cisco, μετά την υποβάθμιση σε neutral από την Goldman Sachs.

Κέρδη πάνω από 1% καταγράφουν οι τραπεζικές μετοχές. Στον δείκτη Dow Jones η μετοχή της Goldman Sachs ενισχύεται 1,3% και της JP Morgan 1,1%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v