Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Tριψήφιο ράλι στη Wall Street

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικάνικη αγορά, με το Dow Jones να ενισχύεται πάνω από 200 μονάδες σε νέο ρεκόρ. Απώλειες πάνω από 1% για το αργό. Πιέσεις στις μετοχές των φαρμακευτικών.

Tριψήφιο ράλι στη Wall Street

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές, με τον Dow Jones να προσπαθεί να επιτύχει το τρίτο διαδοχικό ρεκόρ κόντρα στις βαριές απώλειες των μετοχών των φαρμακευτικών εταιρείών. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 1% ή 200 μονάδες στις 19.455 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο ρεκόρ. Ο βιομηχανικός δείκτης είχε κλείσει με άνοδο 0,2% την Τρίτη, σημειώνοντας ρεκόρ για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση. 

Ο Nasdaq ενισχύεται 0,6% στις 5.365 μονάδες. Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,8% στις 2.229 μονάδες, επιτυγχάνοντας νέο ενδοσυνεδριακό ρεκόρ. 

Aπό τους 11 τομείς του S&P 500, o τομέας της υγείας καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες. Ο  νεοεκλεγείς πρόεδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι θα μειώσει τις τιμές των φαρμάκων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1,1% στα 50,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,69% υψηλότερα στα 1.178 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. H ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στα 1,073 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους τίτλου κινείται δύο μονάδες χαμηλότερα στο 2,37%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των φαρμακευτικών εταιρειών καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες. 

Η μετοχή της Pfizer βουτάει 2,5% στα 30,7 δολάρια, η μετοχή της Merck κινείται 2% χαμηλότερα στα 50 δολάρια, ενώ πτώση 1,5% σημειώνει η μετοχή της Johnson & Johnson.

Βουτιά 4,3 πραγματοποιούν οι Celgene και Endo.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v