Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Σε επίπεδα ρεκόρ κινήθηκε για δεύτερη μέρα ο τεχνολογικός δείκτης. Μικρή πτώση για τον Dow Jones. Στο επίκεντρο οι τραπεζικές μετοχές. Πέμπτη διαδοχική μέρα ανόδου για τον χρυσό.

Δεύτερο σερί ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq

Μπορεί ο Nasdaq να έπιασε νέο ιστορικό υψηλό ωστόσο ο Dow Jones σημείωσε πτώση εξαιτίας των πιέσεων που ασκήθηκαν στο τραπεζικό κλάδο.

Ενδεικτικά, στον βιομηχανικό δείκτη οι τραπεζικές μετοχές των JP Morgan και Goldman Sachs υποχώρησαν 0,9% και 1%, αντίστοιχα.

«Η Wall Street δείχνει να βρίσκεται σε στάση αναμονής καθώς οι επενδυτές αμφιβάλουν ότι η φορολογική μεταρρύθμιση Τραμπ θα προχωρήσει φέτος. Ωστόσο η χρηματιστηριακή αγορά αναμένεται να συνεχίσει υψηλότερα καθώς το οικονομικό περιβάλλον είναι καλό και τα εταιρικά κέρδη ανοδικά ανεξάρτητα από τα δημοσιονομικά κίνητρα που θα δώσει ή όχι η νέα κυβέρνηση», επισημαίνει ο αναλυτής της Voya Financial, Karyn Cavanaugh.

Στο μεταξύ, ανοδικά γύρισε η τιμή του πετρελαίου παρά τη μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξησης στα αποθέματα την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 13,8 εκατ. βαρέλια έναντι μόλις 2,5 εκατ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε 0,3% στα 52,34 δολάρια ανά βαρέλι.

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα δ’ τριμήνου ανακοίνωσε η Time Warner καθώς τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στο 1,25 δολ. από 99 σεντς το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους και τα έσοδα ανήλθαν στα 7,89 δις. έναντι 7,53 δισ. πέρυσι. Οι αναλυτές ανέμεναν τα κέρδη να διαμορφωθούν στο 1,19 δολ. και τα έσοδα στα 7,72 δισ.

Επιπλέον, η Intel γνωστοποίησε ότι θα επενδύσει 7 δισ. δολάρια σε εργοστάσιο ημιαγωγών στην Αριζόνα. Η ανακοίνωση έγινε μετά τη συνάντηση του CEO του Ομίλου με τον Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με το CNBC, "ο νέος πρόεδρος διοικεί τη χώρα σαν οικογενειακή επιχείρηση".

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες μόλις 0,18% στις 20.054 μονάδες, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,07% στις 2.294 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε δεύτερο διαδοχικό ρεκόρ καθώς κινήθηκε υψηλότερα 0,15% στις 5.682 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Nike (+2%) και Wal Mart (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν (πέρα από Goldman Sachs και JP Morgan) οι τίτλοι των Boeing (-0,8%) και Visa (-0,7%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,0689 από 1,0684 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού έπιασε νέο υψηλό τριών μηνών, σημειώνοντας άνοδο για πέμπτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,3% στα 1.239 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχασε τέσσερις μονάδες βάσης στο 2,35%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v