Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στη Wall, σκαρφαλώνοντας σε νέα ρεκόρ. Υποχωρεί ο χρυσός. Νέα άνοδος για το δολάριο. Ενισχύεται πάνω από 1% το αργό. Αλμα 31% για τη μετοχή της Sears.

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Οι αμερικανικές μετοχές διευρύνουν τα χθεσινά κέρδη, οδεύοντας για εβδομαδιαία άνοδο, μία ημέρα μετά την υπόσχεση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα δημοσιεύσει σύντομα ένα σχέδιο φορολογικής μεταρρύθμισης.

Ο Dow Jones άνοιξε σε νέο ιστορικό υψηλό, καταγράφοντας άνοδο 0,27% στις 20.229 μονάδες, με την Goldman Sachs να συνεισφέρει τα περισσότερα κέρδη.

Σε επίπεδο ρεκόρ κινείται και o S&P, σημειώνοντας άνοδο 0,2% στις 2.312 μονάδες.

Άνοδο 0,25% καταγράφει ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, στο νέο ιστορικό υψηλό των 5.724 μονάδων.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν διολίσθησε στις 95,7 μονάδες από τις 98,.5 μονάδες τον Ιανουάριο. Οι αναλυτές του Bloomberg προέβλεπαν πτώση στις 98 μονάδες.

Οι τιμές εισαγωγών ενισχύθηκαν κατά 0,4% τον περασμένο μήνα, έπειτα από μια ανοδικά αναθεωρημένη αύξηση 0,5% τον Δεκέμβριο.

Για τους 12 μήνες μέχρι τον Ιανουάριο, οι τιμές εισαγωγών εκτοξεύτηκαν κατά 3,7%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Φεβρουάριο και μετά. Τον Δεκέμβριο είχαν καταγράψει άνοδο 2%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,74% στα 53,91 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει απώλειες 0,76%, στα 1.277 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του αμερικανικού νομίσματος με το ευρώ διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0622.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού τίτλου συνεχίζει την ανοδική πορεία, σκαρφαλώνοντας στο 2,42%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Sears εκτοξεύεται 31%, μετά την ανακοίνωση σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχει σαν στόχο να μειώσει το ετήσιο κόστος κατά 1 δισ. δολάρια.

Απώλειες 4% σημειώνει η μετοχή του Twitter, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία που ξεκίνησε μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v