Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Nέα ρεκόρ στη Wall Street δια χειρός Τραμπ

Διευρύνουν τα κέρδη οι δείκτες στη Wall Street, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά. Bουτιά 10% για τη μετοχή του Twitter. Νέα άνοδος για το χρυσό. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ και του γεν.

Nέα ρεκόρ στη Wall Street δια χειρός Τραμπ

Aνοδο καταγράφουν οι αμερικανικές μετοχές την Πέμπτη, σκαρφαλώνοντας σε νέα ιστορικά υψηλά μετά από δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι σύντομα θα υπάρξει «θεαματική» ανακοίνωση για τον εταιρικό φόρο.

Ο Dow Jones κινείται 0,69% υψηλότερα στις 20.189 μονάδες, ο Nasdaq ενισχύεται 0,65% στις 5.719 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2,308 μονάδες. 

Οι δείκτες διεύρυναν τα αρχικά κέρδη και σκαρφάλωσαν σε επίπεδα ρεκόρ μετά την δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα ανακοινώσει τις επόμενες δύο με τρεις βδομάδες κάτι πολύ σημαντικό για τους εταιρικούς φόρους. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας υποχώρησαν κατά 12.000 στις 234.000 την εβδομάδα που έληξε στις 4 Φεβρουαρίου. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι αιτήσεις θα διαμορφωθούν στις 249.000.

Ο αριθμός των ανθρώπων που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αυξήθηκε κατά 15.000 στα 2,08 εκατομμύρια, την εβδομάδα που έληξε στις 28 Ιανουαρίου.

Ο Τζέιμς Μπάλαρντ της Fed δήλωσε ότι τα επιτόκια μπορούν να παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα, καθώς ο πληθωρισμός παραμένει υποτονικός. Ο ίδιος υποστήριξε πως είναι μικρός ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της οικονομίας το 2017.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Kellog ανακοίνωσε ζημιές ύψους 53 εκατ. δολαρίων ή 15 cents ανά μετοχή, έναντι απώλειας 41 εκατ. δολαρίων ή 12 cents ανά μετοχή την προηγούμενη χρονιά.

Άνοδο κατά 5,39% ανακοίνωσε στα έσοδα η Viacom, ιδιοκτήτρια των MTV, Comedy Central και Nickelodeon.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διευρύνει τα χθεσινά κέρδη, σημειώνοντας άνοδο 1,2% στα 52,99 δολάρια το βαρέλι. Ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,3%, στα 1.243 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0684 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, άνοδο τριών μονάδων βάσης σημειώνει η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου, στο 2,37%

Στο ταμπλό, η μετοχή του Twitter πραγματοποιεί την μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων τεσσάρων μηνών, μετά την ανακοίνωση εσόδων και κερδών που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η μετοχή του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου καταγράφει απώλειες 9,8% στα 16,87 δολάρια.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v