Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασαν οι S&P και Nasdaq μετά από το πτωτικό "διάλειμμα" μίας συνεδρίασης. Ρεκόρ και για τον Dow Jones με άνοδο μόλις τεσσάρων μονάδων. «Άλμα» 10,6% για τη μετοχή της Kraft Heinz. Κλειστή η Wall Street τη Δευτέρα.

Επέστρεψαν στα ρεκόρ οι S&P και Nasdaq

Κέρδη και νέα ιστορικά υψηλά κατέγραψαν οι τρείς δείκτες στη Wall Street.

Συγκεκριμένα, ο Dow Jones έκλεισε με οριακά κέρδη 0,02% ή 4 μονάδων στις 20.624, ο S&P κατέγραψε άνοδο 0,17% στις 2.351 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 5.838 μονάδες.

Στην εβδομάδα οι Dow Jones, Nasdaq ενισχύθηκαν 1,8% και ο S&P 1,5%.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Deere (+0,9%) ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα α’ τριμήνου καθώς τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 61 σεντς και τα έσοδα στα 5,63 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν τα κέρδη 56 σεντς και έσοδα 5,41 δισ.

Επιπλέον, απογοήτευσαν τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Campbell Soup (-6,7%). Συγκεκριμένα τα καθαρά κέρδη «βούλιαξαν» στα 205 εκατ. δολάρια έναντι 414 εκατ. το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Αντίστοιχα τα έσοδα μειώθηκαν στα 2,17 δισ. από 2,20 πέρυσι ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση στα 2,22 δισ.

Νωρίτερα, η Kraft Heinz ανακοίνωσε ότι κατέθεσε πρόταση εξαγοράς ύψους 143 δισ. δολαρίων στην Unilever. Η πρώτη απάντηση της Unilever ήταν αρνητική. Οι μετοχές των Kraft Heinz και Unilever «εκτοξεύτηκαν» 10,6% και 13,5% αντίστοιχα.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο Ντόναλντ Τραμπ προβλημάτισε τους επενδυτές καθώς αποκάλυψε σε συνέντευξη τύπου ότι θα προχωρήσει στην –θεαματική όπως είχε αποκαλέσει- φορολογική μεταρρύθμιση μετά την αντικατάσταση του “Obamacare” τον Μάρτιο.

Σύμφωνα με αναλυτή της Interactive Investors, «ενδεχόμενο πισωγύρισμα του Τραμπ αναφορικά με τη φορολογική μεταρρύθμιση θα προκαλέσει μεγάλη απογοήτευση στους επενδυτές».

Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Δευτέρα λόγω της «Ημέρας του προέδρου».

Στο μεταξύ, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τα δημοσιεύματα ότι οι χώρες μέλη του ΟΠΕΚ εξετάζουν το ενδεχόμενο να παρατείνουν κατά έξι μήνες τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής. Ο μαύρος χρυσός ενισχύθηκε οριακά 0,1% στα 53,40 δολάρια ανά βαρέλι. Στην εβδομάδα το πετρέλαιο υποχώρησε 0,9%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,6% έναντι του ευρώ στο 1,0612 από 1,0672 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού, κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1,241 δολ./oz. Στην εβδομάδα το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε 0,3%.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς έχασε τρεις μονάδες βάσης στο 2,42%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v