Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες της Wall Street, με τους Dow Jones και S&P 500 να σκαρφαλώνουν σε νέα ρεκόρ. Ενισχύεται πάνω από 1% το αργό. Κέρδη 2,5% για τη Wal-Mart. Σε ενδοσυνεδριακό υψηλό η Apple.

Συνεχίζει σε επίπεδα ρεκόρ η Wall Street

Σε νέα επίπεδα ρεκόρ κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη, μετά τα θετικά αποτελέσματα τριμήνου στον τομέα του λιανικού εμπορίου. 

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,35% στις 20.697 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,31% στις 5.856 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,34% υψηλότερα στις 2.359 μονάδες. 

Από το εταιρικό μέτωπο, οι Home Depot, Medtronic, Wal-Mart και Macy’s είναι μεταξύ των εταιρειών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.

H μετοχή της Wal-Mart καταγράφει άνοδο 2,5% στα 71 δολάρια, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Ο κολοσσός του λιανικού εμπορίου ανακοίνωσε κέρδη που ήταν υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, μετά από άλμα 29% στις διαδικτυακές πωλήσεις. 

Οι μετοχές λαμβάνουν ώθηση και από τη δήλωση του αξιωματούχου της Fed, Πάτρικ Χάρκερ, ότι θα στήριζε μια αύξηση επιτοκίων το Μάρτιο. «Δεν θα έβγαζα από το τραπέζι μια αύξηση των επιτοκίων το Μάρτιο, αυτή τη στιγμή. Θα πρέπει να δούμε πως θα κυλήσουν τα πράγματα στις επόμενες εβδομάδες» σημείωσε.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η δραστηριότητα στις υπηρεσίες και τη μεταποίηση υποχώρησε σε χαμηλό δύο μηνών το Φεβρουάριο. Ο δείκτης PMI της Markit που καταγράφει τη μεταποιητική δραστηριότητα υποχώρησε στις 54,3 μονάδες από 55 μονάδες τον Ιανουάριο. Αντίστοιχος δείκτης για τις υπηρεσίες διολίσθησε στις 53,9 μονάδες από το υψηλό των 14 μηνών των 55,6 μονάδων που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 1,87% υψηλότερα στα 54,40 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,73% στα 1.230 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,0538 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινείται τρεις μονάδες υψηλότερα, στο 2,45%.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple ενισχύεται 0,5%, στο νέο ιστορικό υψηλό των 136 ευρώ. 

Πτώση 3,1% σημειώνει η μετοχή της Kraft Heinz, μετά την απόσυρση του ενδιαφέροντας για εξαγορά της Unilever.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v