Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Aνοδος στη Wall Street μετά το πτωτικό σερί

Διευρύνει τα κέρδη η αμερικανική αγορά, με το βλέμμα των επενδυτών να παραμένει στις κινήσεις της κυβέρνησης Τραμπ. Σταθεροποιητικά κινείται το δολάριο. Πτώση για τον χρυσό. Κέρδη καταγράφει η τιμή του πετρελαίου.

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά το όγδοο αρνητικό κλείσιμο του Dow Jones και ενώ παραμένει η αβεβαιότητα γύρω από τις πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,72% στις 20.699 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,57% στις 5.874 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,72% υψηλότερα, στις 2.358 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης S&P/Case-Shiller, που καταγράφει τις κινήσεις των τιμών σε 20 μητροπολιτικές περιοχές, ενισχύθηκε 5,7% την τρίμηνη περίοδο που έληξε τον Ιανουάριο, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο την περασμένη χρονιά.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης που καταρτίζει το CBO «εκτοξεύτηκε» στις 125,6 μονάδες έναντι 116,1 τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από το 2.000.

Σημειώνεται ότι οι αναλυτές προέβλεπαν μικρή πτώση της καταναλωτική εμπιστοσύνης στις 114,1 μονάδες.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο καταγράφει οριακές μεταβολές έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,4% στα 48,44 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει πτώση 0,11% στα 1.257 δολάρια ανά ουγγιά.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου κινείται δύο μονάδες βάσης χαμηλότερα, στο 2,36%.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές ανακάμπτουν από τη χθεσινή βουτιά. Η μετοχή της Goldman Sachs κινείται 1,5% υψηλότερα στα 229 δολάρια. Άνοδο 1,4% σημειώνει η μετοχή της JP Morgan, στα 88,8 δολάρια.

Υψηλότερα 1% κινείται η Apple, η οποία οδεύει σε νέο κλείσιμο ρεκόρ. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v