Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το «sell off»

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές βαριές απώλειες. Υποχωρούν χρυσός και αργό. Προσπάθεια ανάκαμψης για το δολάριο. Βουτιά 8% για τη μετοχή της Cisco.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το «sell off»

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, μετά τη μεγαλύτερη βουτιά του 2017, με τις απώλειες του Dow Jones τις τελευταίες δύο ημέρες να αγγίζουν τις 400 μονάδες. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,22% στις 20.651 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,66% στις 6.051 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,34% υψηλότερα, στις 2.365 μονάδες. 

Οι αμερικανικές μετοχές υπέστησαν την Τετάρτη τη μεγαλύτερη πτώση του έτους, με τον βιομηχανικό δείκτη να υποχωρεί 372 μονάδες, μετά τα νέα ότι ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι είχε γράψει σημείωμα στο οποίο περιγράφει συνομιλία του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο σημείωμα αναφέρεται ότι ο κ. Τραμπ ζήτησε από τον κ. Κόμι να τερματίσει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας διολίσθησαν κατά 4.000 στο εποχικά προσαρμοσμένο μέγεθος των 232.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Μαΐου. Το νούμερο αυτό είναι κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο από το 1973.

Είναι η τρίτη διαδοχική εβδομάδα που σημειώνεται πτώση στις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας. Ο αριθμός των Αμερικανών που συνεχίζουν να λαμβάνουν επίδομα υποχώρησε κατά 22.000 στο 1,9 εκατομμύριο την εβδομάδα που έληξε στις 6 Μαΐου. Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Νοέμβριο του 1988.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός διολισθαίνει 0,12% στα 1.257 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ το αργό πετρέλαιο κινείται 1,2% χαμηλότερα στα 48,48 δολάρια το βαρέλι.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,115 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου συνεχίζει την πτώση, υποχωρώντας στο 2,21%. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Cisco σημειώνει πτώση 8%, τη μεγαλύτερη από τις 30 μετοχές του βιομηχανικού δείκτη. Η εταιρία ανέφερε ότι τα έσοδά της έχουν υποχωρήσει στη διάρκεια του τρίτου οικονομικού τριμήνου και πως θα εμφανίσουν ακόμη μεγαλύτερη πτώση περίπου 4 με 6% το τέταρτο τρίμηνο.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v