Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street μετά το «sell off»

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, καθώς υποχωρούν οι φόβοι για τον Τραμπ. Κέρδη 1,4% για το αργό, που σκαρφαλώνει πάνω από τα $50. Διολισθαίνει το δολάριο.

Δεύτερη ημέρα ανόδου στη Wall Street μετά το «sell off»

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, στην τελευταία συνεδρίαση μιας εβδομάδας με έντονη μεταβλητότητα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τις πολιτικές κρίσεις στις ΗΠΑ και στη Βραζιλία. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,89% στις 20.847 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει άνοδο 0,82% στις 6.104 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,95% υψηλότερα στις 2.380 μονάδες. 

Ο βιομηχανικός δείκτης ανέκαμψε την Πέμπτη από τη χειρότερη ημέρα του έτους, σημειώνοντας άνοδο 55 μονάδων.

Την Τετάρτη ο δείκτης είχε βουτήξει 372 μονάδες, μετά την είδηση πως ο πρώην επικεφαλής του FBI Τζέιμς Κόμι είχε δεχθεί πίεση από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να διακόψει την έρευνα για τον Μάικλ Φλιν.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Deere και η Foot Locker ανακοίνωσαν αποτελέσματα τριμήνου πριν την έναρξη της συνεδρίασης. Η Foot Locker εμφάνισε πωλήσεις και κέρδη που ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων, ενώ η Deere ξεπέρασε τις προβλέψεις και στις δύο κατηγορίες.

Η μετοχή της Foot Locker πραγματοποιεί βουτιά 17%, τη μεγαλύτερη από τις μετοχές του S&P 500. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο σκαρφαλώνει στα 50,05 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 1,4%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1185 δολαρίου/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 2,24%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v