Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο φινάλε κλείδωσε η άνοδος για τον Dow

Μια ανάσα από τις 22.000 μονάδες έκλεισε ο βιομηχανικός δείκτης στην αμερικανική αγορά, σε μια σταθεροποιητική συνεδρίαση, με το βλέμμα στις γεωπολιτικές εντάσεις. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ανοδικά οι ευρωπαϊκές αγορές.

Στο φινάλε κλείδωσε η άνοδος για τον Dow

Σταθεροποιητική συνεδρίαση στην αμερικανική αγορά μετά το χθεσινό μίνι-ράλι, καθώς οι εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Βόρειας Κορέας δείχνουν να αποκλιμακώνονται, μετά και την απόφαση του Κιμ Γιονγκ Ουν να αποσύρει την απειλή για επίθεση στη νήσο Γκουαμ.

Ο Dow Jones έκλεισε τελικά με οριακή άνοδο 0,02% στις 21.998 μονάδες, ενώ ο S&P 500 εμφάνισε πτώση 0,05% στις 2.464 μονάδες. Απώλειες 0,11% και για τον Nasdaq στις 6.333 μονάδες.

Εχθές η αμερικανική αγορά κατέγραψε τα υψηλότερα κέρδη του τελευταίου τριμήνου, καθώς οι λεκτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ Ουάσινγκτον και Πιονγιανγκ έδειξαν να υποχωρούν.

"Θα είναι δύσκολο για τις αγορές να ανακάμψουν πλήρως έως ότου περάσει αυτή η περίοδος (σ.σ. η Βόρεια Κορέα έχει δηλώσει οτι θα ολοκληρώσει το σχεδιασμό για επίθεση στο Γκουάμ στα μέσα Αυγούστου) χωρίς νέες προκλητικές δηλώσεις", δήλωνε σήμερα αναλυτής της Deutsche Bank.

"Ωστόσο, κάθε μέρα χωρίς ειδήσεις θα βοηθήσει τις αγορές να επιστρέψουν στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν το tweet του Ντόναλντ Τραμπ για 'πρωτοφανή πυρ και μανία' κατά της Πιονγιανγκ", σημείωσε.

Η υποχώρηση των εντάσεων βοήθησε και το δολάριο να ανακάμψει, καθώς ενισχύθηκε σήμερα κατά 03% έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων

Στην αγορά, πιέσεις δέχτηκε ο τίτλος της General Electric μετά την χρηματιστηριακή ανακοίνωση που έδειξε ότι ο Warren Buffett πούλησε τις μετοχές της. Η Berkshire, εταιρία του γνωστού μεγιστάνα, πούλησε επίσης θέσεις στην IBM και την Costco Wholesale.

Στην πρέσα βρέθηκαν και οι μετοχές των εταιριών λιανικού εμπορίου μετά τα τελευταία στοιχεία πωλήσεων που διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων. 

Ανέκαμψε τελικά το πετρέλαιο από τις πρωινές απώλειες, κλείνοντας στα 47,6 δολάρια το βαρέλι ενώ πιέσεις δέχτηκε ο χρυσός, που υποχώρησε στα 1.278 δολάρια την ουγκιά.

Νωρίτερα, ο DAX στη Φρανκφούρτη έκλεισε με κέρδη 0,1% στις 12.177 μονάδες, ο CAC 40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 0,36% στις 5.140 μονάδες και ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε κατά 0,41% στις 7.383 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v