Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street με «βαρίδι» τη Wal-Mart

Απώλειες καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά μετά από ένα τετραήμερο ανοδικό ράλι. Βουτιά 2,8% για τη Wal-Mart. Υποχωρεί το ευρώ. Κέρδη για τον χρυσό.

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street με «βαρίδι» τη Wal-Mart

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές, μετά τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και την ανεργία και ενώ οι επενδυτές συνεχίζουν να έχουν στραμμένο το βλέμμα στην Ουάσιγκτον.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,89% στις 21.830 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,48% στις 6.251 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1,14% χαμηλότερα στις 2.439 μονάδες. 

Aπό τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις διολίσθησαν κατά 12.000 στις 232.000.

Το επίπεδο αυτό είναι το χαμηλότερο από το Φεβρουάριο και το δεύτερο χαμηλότερο από το 2009. Οι ΗΠΑ έχουν δημιουργήσει περίπου 16 εκατ. θέσεις εργασίας τα τελευταία επτά χρόνια, οδηγώντας την ανεργία σε χαμηλό 16 ετών.

Η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 0,2%, μετά από άνοδο 0,4% τον Ιούνιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,3%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ βουτάει 0,5% έναντι του δολαρίου στο 1,17 δολάρια/ευρώ, μετά τη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της ΕΚΤ τον Ιούλιο που δείχνουν ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες ανησυχούν για την ενίσχυση του ευρωπαϊκού νομίσματος. 

Το αμερικάνικο νόμισμα διολισθαίνει έναντι του γεν, ενώ σημειώνει μικρή άνοδο έναντι της στερλίνας. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,7% στα 47,09 δολάρια το βαρέλι και ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα στα 1.292 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Wal-Mart καταγράφει απώλειες 2,8% στα 78 δολάρια, μετά την ανακοίνωση πωλήσεων που ήταν κάτω από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v