Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Γύρισαν ανοδικά οι δείκτες S&P και Nasdaq. Οριακές απώλειες για τον Dow Jones. Σε υψηλό εννιά μηνών ο χρυσός. Ενισχύεται το γεν. Βουτιά 24% για την Foot Locker.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά το sell-off

Μικτά κινούνται οι αμερικάνικες μετοχές την Παρασκευή, με τους επενδυτές να διατηρούν επιφυλακτική στάση μετά το χθεσινό «selloff» που πυροδότησαν το τρομοκρατικό χτύπημα στη Βαρκελώνη και οι φήμες για παραίτηση του οικονομικού Συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 21.730 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,04% στις 2.431 μονάδες ενώ ο Nasdaq κινείται 0,12% υψηλότερα στις 6.229 μονάδες. 

Ο Dow Jones οδεύει για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση από τα μέσα Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιά, ενώ ο Nasdaq φλερτάρει με το μεγαλύτερο σερί εβδομαδιαίων απωλειών από το Μάιο του 2016, καθώς έχει υποχωρήσει τέσσερις διαδοχικές εβδομάδες.

«Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στις ΗΠΑ και στην Ισπανία απλά προστίθενται στο γενικότερο γεωπολιτικό χάος» γράφει σε σημείωμα προς τους πελάτες αναλυτής της Legal & General Investment Management. «Σε κάποιο σημείο, αυτό αναμένεται να κλιμακωθεί σε μια πιο ακραία αντίδραση της αγοράς».

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,174 δολάρια/ευρώ.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός κινείται 0,7% υψηλότερα στα 1.301 δολάρια ανά ουγκιά, σκαρφαλώνοντας σε υψηλό εννιά μηνών. Το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,25% στα 47,21 δολάρια το βαρέλι.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Foot Locker βουτάει περίπου 24% μετά την ανακοίνωση απογοητευτικών αποτελεσμάτων τριμήνου. Η εταιρεία πώλησης αθλητικών παπουτσιών κατέγραψε κέρδη 0,39 δολάρια ανά μετοχή, αρκετά χαμηλότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών για κέρδη 0,89 δολάρια.

Οι πωλήσεις βούτηξαν 6% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v