Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη για δεύτερη μέρα στη Wall Street

Συνεχίζει υψηλότερα η αμερικανική αγορά, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται Jackson Hall. Βαρίδι η πολιτική αναταραχή για την κυβέρνηση Τραμπ. Ανοδικά η Ευρώπη. Κέρδη για το δολάριο.

Κέρδη για δεύτερη μέρα στη Wall Street

Ανοδικά για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινούνται ο Dow Jones και ο S&P 500, αφότου οι πιέσεις της περασμένης εβδομάδας ενέπνευσαν κάποιους επενδυτές να «κυνηγήσουν» επενδυτικές ευκαιρίες.

Ο Dow Jones Industrial Average ενισχύεται 0,70% στις 21.853 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει άνοδο 0,77% στις 2.446 και ο Nasdaq-100 ενισχύεται 1,15% στις 6.286 μονάδες.

Οι αμερικανικοί δείκτες προσπαθούν να ανακάμψουν από συνεχόμενες εβδομαδιαίες πτώσεις που έχουν δοκιμάσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών, καθώς πολιτικές διαμάχες πιέζουν την κυβέρνηση Τραμπ και η απειλή στρατιωτικών συγκρούσεων στην Κορεατική Χερσόνησο εντείνει τις ανησυχίες.

«Υπάρχουν φόβοι πως οι πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας μπορεί να επιταχυνθούν, δεδομένων των αναταραχών και της αβεβαιότητας που είναι προφανής στους κόλπους της κυβέρνησης Τραμπ και των ανησυχιών αυτής της εβδομάδας για τις στρατιωτικές ασκήσεις ΗΠΑ/Νότιας Κορέας που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν εχθροπραξίες με τη Βόρεια Κορέα», τόνισε ο David Morrison, στρατηγικός αναλυτής στην Spread.

Ωστόσο πρόσθεσε ότι, προς το παρόν, φαίνεται πως οι traders προσπαθούν να επωφεληθούν από το πρόσφατο selloff.

Παράλληλα οι traders εστιάζουν ήδη από τώρα στο συνέδριο των διοικητών των παγκόσμιων των κεντρικών τραπεζών που ξεκινά την Πέμπτη και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο στο Τζάκσον Χόουλ. Μεταξύ των ομιλητών είναι ο Μάριο Ντράγκι και η Τζάνετ Γέλεν, με τους επενδυτές να ελπίζουν σε ενδείξεις για τις μελλοντικές κινήσεις της ΕΚΤ και της Fed.

Στο ταμπλό της Wall, κινητικότητα καταγράφεται στις μετοχές των Salesforce.com και της Intuit, καθώς μετά την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης σήμερα αναμένονται τα οικονομικά τους αποτελέσματα. Ο κολοσσός των ορυχείων, BHP Billiton, καταγρέάει κέρδη, καθώς επέστρεψε σε ετήσια κερδοφορία και ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει τις αμερικανικές δραστηριότητες σχιστολιθικού πετρελαίου.

Οι ασιατικές αγορές έχουν κλείσει ως επί το πλείστον ανοδικά, με τον FTSE Straits Times Index της Σιγκαπούρης να δίνει τέλος σε πτωτικό σερί πέντε ημερών.

Οι ευρωπαϊκές αγορές επίσης κινούνται σε θετικό έδαφος, έπειτα από τρεις συνεχόμενες διαπραγματεύσεις πτώσεων. Ο Stoxx 600 ενισχύεται 0,6% στις 375, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 1,11% στις 12.199, ο CAC του Παρισιού ενισχύεται 0,7% στις 5.124 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν, αν και νωρίτερα σήμερα η αγορά ισχυροποιούνταν λόγω εκτεταμένων ενδείξεων σύσφιξης της προσφοράς. Το δολάριο ενισχύεται σημαντικά, με τον δείκτη DXY να καταγράφει άνοδο 0,39%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v