Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι η Wall Street

Ηπιες απώλειες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ισχυρά κέρδη, με τους επενδυτές να στρέφονται στις τελευταίες απειλές Τραμπ. Στο επίκεντρο και το συνέδριο του Jackson Hole που ξεκινά αύριο. Μικρή πτώση για πετρέλαιο, υψηλότερα ο χρυσός.

Υποχωρεί μετά το χθεσινό ράλι η Wall Street

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινείται η αμερικανική αγορά, σε μια συνεδρίαση ήπιων τόνων, με τους επενδυτές να στρέφουν την προσοχή τους στην επικείμενη συνεδρίαση των κεντρικών τραπεζών στο Jackson Hole. 

Ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,19% στις 21.859 μονάδες, με τον S&P 500 να καταγράφει απώλειες 0,18% στις 2.448 μονάδες και τον Nasdaq να υποχωρεί κατά 0,17% στις 6.286 μονάδες. Σημειώνεται ότι χθες ο Dow Jones κατάγραψε κέρδη σχεδόν 200 μονάδων, στην μεγαλύτερη άνοδο από τις 25 Απριλίου, μετά τα δημοσιεύματα ότι προχωρά η φορολογική μεταρρύθμιση του Ντόναλντ Τραμπ. 

Στη σημερινή συνεδρίαση, οι επενδυτές δείχνουν να μην έχουν διάθεση να αναλάβουν ρίσκα, μετά και την προειδοποίηση του Τραμπ ότι μπορεί να "κατεβάσει ρολά" στην κυβέρνηση αν δεν εγκριθεί η χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους με το Μεξικό.

Εν τω μεταξύ, αύριο ξεκινά το συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole, με τους επενδυτές να περιμένουν νεότερα για τις επόμενες κινήσεις της Fed και της ΕΚΤ στο μέτωπο των επιτοκίων. Την Παρασκευή αναμένεται να μιλήσουν τόσο η Τζάνετ Γέλλεν όσο και ο Μάριο Ντράγκι. 

Στην αγορά, πτώση άνω του 5% καταγράφει ο τίτλος της Lowe's μετά την ανακοίνωση κερδών που δεν ευθυγραμμίστηκαν με τις προσδοκίες. 

Πτώση άνω του 10% για την WPP μετά την υποχώρηση των εσόδων αλλά και την έκδοση προειδοποίησης για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεγεθών της.

Μικρή πτώση 0,2% για το πετρέλαιο, στα 47,7 δολάρια το βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού ενισχύεται 0,3% στα 1.295 δολάρια την ουγκιά.  

Στην Ευρώπη, ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,12% στις 7.373 μονάδες, ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη σημειώνει απώλειες 0,33% στις 12.188 μονάδες ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι υποχωρεί 0,18% στις 5.122 μονάδες.  

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v