Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole

Οριακά χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά καθώς ξεκινά το διήμερο συνέδριο των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole. Τα βλέμματα στις αυριανές ομιλίες Ντράγκι και Γέλεν. «Απογοητευτική» η συνάντηση, προβλέπουν αναλυτές.

Μικρή πτώση στη Wall Street με το βλέμμα στο Jackson Hole

Μικρή πτώση  παρουσιάζει η Wall Street, στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του διήμερου ετήσιου συνεδρίου των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,03% στις 21.805 μονάδες και ο S&P 500 καταγράφει πτώση 0,1% στις 2.441 μονάδες. Ο Nasdaq κινείται χαμηλότερα κατά 0,2% και διαμορφώνεται στις 6.265 μονάδες.

Σύμφωνα με σημερινά στοιχεία, αυξήθηκαν την εβδομάδα μέχρι τις 19 Αυγούστου οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, κατά 2.000 σε 234.000.

Ωστόσο την προσοχή των επενδυτών μονοπωλεί το οικονομικό συμπόσιο τις δύο αυτές ημέρες, παρότι η Τζάνετ Γέλεν και ο Μάριο Ντράγκι θα μιλήσουν αύριο.

«Οι αγορές ελπίζουν σε μια αλλαγή στο αίσθημα, που θα μπορούσε να μας βγάλει από την πρόσφατη διάθεση αποφυγής ρίσκoυ», εξήγησε σε έκθεσή της η Michala Marcussen, ανώτατη οικονομολόγος στη Societe Generale.

«Τείνουμε να πιστεύουμε πως το συμπόσιο στο Τζάκσον Χολ πιθανότατα θα είναι απογοητευτικό, με τους κεντρικούς τραπεζίτες να προτιμούν να εξηγήσουν λεπτομερώς τις ενέργειές τους το Σεπτέμβριο», πρόσθεσε.

Από την άλλη, ο Hussein Sayed, ανώτατος στρατηγικός αναλυτής αγορών στην FXTM, υποστήριξε πως «η ομιλία (της Γέλεν) είναι μεγάλης σημασίας, δεδομένων των πρόσφατων προειδοποιήσεων από τη Fed για τους κινδύνους που σχετίζονται με τις αποτιμήσεις των επενδύσεων. Ελάχιστοι διαφωνούν στο ότι η παγκόσμια νομισματική χαλάρωση έχει προκαλέσει υπερβολές». 

Όσον αφορά στις ασιατικές αγορές, οι μετοχές στο Χονγκ Κονγκ έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei έχασε έδαφος.

Οι ευρωπαϊκές μετοχές κινούνται ελαφρώς ανοδικά, με τον ευρωπαϊκό Stoxx 600 να καταγράφει άνοδο της τάξης του 0,55% στις 376 μονάδες. Ο γερμανικός DAX ενισχύεται 0,57% στις 12.243 μονάδες και ο γαλλικός CAC επίσης κινείται υψηλότερα κατά 0,35% και διαμορφώνεται στις 5.132 μονάδες.

Οι τιμές του μαύρου χρυσού υποχωρούν, με το αμερικανικό αργό να καταγράφει πτώση 0,29% στα 48,27 δολάρια και το Brent να κινείται σταθεροποιητικά στα 52,57 δολάρια το βαρέλι.

Ενόψει του διήμερου συνεδρίου πτωτικά κινείται και ο χρυσός. Το κίτρινο μέταλλο καταγράφει πτώση 0,19% και διαμορφώνεται στα 1.292,20 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v