Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος έκλεισε το αμερικανικό χρηματιστήριο. Στο επίκεντρο το συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole. Οριακή μεταβολή για το δολάριο. Πτώση 2% για το πετρέλαιο. Χαμηλότερα ο χρυσός.

Δεύτερη μέρα απωλειών στη Wall Street

Οριακή πτώση σημείωσε η Wall Street σε μια συνεδρίαση ήπιων διακυμάνσεων.

Τα βλέμματα των επενδυτών παρέμειναν στραμμένα στο ετήσιο συνέδριο των Κεντρικών Τραπεζιτών στο Jackson Hole όπου την Παρασκευή θα μιλήσουν οι επικεφαλής Fed και ΕΚΤ, Janet Yellen και Mario Draghi.

«Δεν μπορεί να υποτιμηθεί η σημασία του Jackson Hole και ιδιαίτερα φέτος», επισημαίνει ο Brian Battle της Performance Trust Capital Partners. «Οι επενδυτές θα δώσουν προσοχή στην ομιλία της Janet Yellen γιατί θέλουν να γνωρίζουν για την αύξηση των επιτοκίων και την ελάφρυνση του ισολογισμού της Κεντρικής Τράπεζας».

Στον αντίποδα ο Michala Marcussen, της Societe Generale δεν προσδοκά πολλά από τις ομιλίες των Κεντρικών Τραπεζιτών. «Θεωρούμε ότι το συνέδριο στο Jackson Hole θα απογοητεύσει τους επενδυτές καθώς οι Κεντρικοί Τραπεζίτες θα προτιμήσουν να δώσουν περισσότερα στοιχεία για την νομισματική πολιτική τους τον Σεπτέμβριο», υποστήριξε.

Στο εταιρικό μέτωπο, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα β’ τριμήνου ανακοίνωσε η εταιρεία Tiffany καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 92 σεντς και οι πωλήσεις στα 959,7 εκατ. δολάρια. Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη στα 86 σεντς και πωλήσεις στα 929,8 εκατ. δολάρια.

Από πλευράς macro, οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 2.000, στις 234.000 αιτήσεις.

Στο μεταξύ, χαμηλότερα κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου την ώρα που τροπική καταιγίδα απειλούσε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Μεξικανικού Κόλπου. Υπενθυμίζεται ότι χθες ανακοινώθηκε αισθητή μείωση στα αποθέματα αργού και βενζίνης στις ΗΠΑ. Ο μαύρος χρυσός υποχώρησε 2% στα 47,43 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με απώλειες 0,13% στις 21.783 μονάδες, ο S&P κατέγραψε πτώση 0,21% στις 2.438 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,11% στις 6.271 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Cisco Systems (+1%) και Merck & Co (+0,9%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Wal- Mart (-2,3%) και United Technologies (-1,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά έναντι του ευρώ στο 1,1801 από 1,1808 δολ. την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% στα 1.292 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κέρδισε δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,19%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v