Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στον τυφώνα Ιρμα

Mε αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, με το δολάριο να βουτάει σε χαμηλά 33 μηνών. Νέα άνοδος για τον χρυσό στα $1.355. Απώλειες για το αργό πετρέλαιο. Bουτιά 15% για την Equifax.

Μεικτά πρόσημα στη Wall με το βλέμμα στον τυφώνα Ιρμα

Σε θετικό έδαφος γύρισε ο Dow Jones την Παρασκευή, με την προσοχή των επενδυτών να είναι στραμμένη στο πέρασμα του τυφώνα Ίρμα από τη Φλόριντα.

O Dow Jones ενισχύεται 0,18% στις 21.826 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 6.381 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,01% στις 2.461 μονάδες. 

«Δεν αποτελεί έκπληξη να βλέπει κανείς μια υποχώρηση της διάθεσης ανάληψης ρίσκου πριν από ένα Σαββατοκύριακο όπου ένας ακόμα τυφώνας θα χτυπήσει τις ΗΠΑ. Ειδικά με τη διαρκή γεωπολιτική απειλή από τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε αναλυτής της Accendo Markets.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, τα αποθέματα χονδρικής αυξήθηκαν κατά 0,6% στις ΗΠΑ τον Ιούλιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σκαρφαλώνοντας στα 602,4 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις χονδρικής Ιουλίου υποχώρησαν 0,1% μετά από άνοδο 0,6% τον Ιούνιο.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο «βουτάει» σε χαμηλό 33 μηνών. Ο δείκτης US Dollar Index, που καταγράφει τις κινήσεις του δολαρίου έναντι ενός καλαθιού έξι νομισμάτων, υποχωρεί 0,5% στις 91,195 μονάδες.

Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο $1,205, ενώ κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υποχώρησε ως και το $1,209.

Στα εμπορεύματα, ο χρυσός συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σημειώνοντας άνοδο 0,4% στα 1.355 δολάρια ανά ουγγιά. Μικρή πτώση σημειώνει το αργό πετρέλαιο, στα 48,95 δολάρια το βαρέλι. 

Στο εταιρικό μέτωπο, η μετοχή της Equifax «βουτάει» 15%, μετά την αποκάλυψη της εταιρείας το βράδυ της Πέμπτης πως δέχθηκε κυβερνοεπίθεση.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v