Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Συγκρατημένη άνοδο καταγράφουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τις χθεσινές τριψήφιες απώλειες. Κέρδη πάνω από 1% για το αργό. Κοντά σε υψηλό έτους ο χρυσός.

Προσπάθεια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τη βουτιά

Ανοδο σημειώνουν οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς προσπαθούν να ανακάμψουν από τη μεγαλύτερη πτώση από τα μέσα Αυγούστου. 

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,4% στις 21.818 μονάδες, με τις Home Depot, Goldman Sachs και Exxon να συνεισφέρουν τα περισσότερα κέρδη.

Ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,3%, με τους τομείς της ενέργειας και των τραπεζών να έχουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Κέρδη 0,15% σημειώνει ο Nasdaq, στις 6.385 μονάδες.

Την Τετάρτη οι δείκτες είχαν απώλειες περίπου 1%, εν μέσω ανησυχιών για τις εξελίξεις στην κόντρα της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι το εμπορικό έλλειμμα αυξήθηκε κατά 0,3% στα 43,7 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι το έλλειμμα θα διευρυνθεί στα 44,6 δισ. δολάρια τον Ιούλιο.

Το έλλειμμα με την Κίνα διευρύνθηκε 3% στα 33,6 δισ. δολάρια τον Ιούλιο, το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2016.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διευρύνει τα χθεσινά κέρδη, καταγράφοντας άνοδο 1,2% στα 49,25 δολάρια το βαρέλι.

Οριακές απώλειες σημειώνει ο χρυσός, παραμένοντας ωστόσο κοντά σε υψηλό έτους, στα 1.343 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ σημειώνει μικρή άνοδο έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1933 δολάρια/ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,071%.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v