Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall πριν την αργία

Τα απογοητευτικά στοιχεία για την αγορά εργασίας δεν επηρέασαν την άνοδο στην αμερικανική αγορά. Αναμένονται κι άλλα οικονομικά στοιχεία σήμερα. Θετικά τα πρόσημα σε Ασία-Ευρώπη. Κλειστή η Wall τη Δευτέρα.

Ανοδος στη Wall πριν την αργία

Ενισχύονται ελαφρώς οι αμερικανικές μετοχές, παρά τα απογοητευτικά σημερινά στοιχεία για την αμερικανική αγορά εργασίας. Ο Dow industrials κινείται σε πορεία όπου φλερτάρει με το ορόσημο των 22.000, καθώς ξεκινά ο νέος μήνας.

Ο Dow Jones Industrial Average κινείται 0,27% υψηλότερα στις 22.007 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται 0,27% στις 2.478 και ο Nasdaq-100 καταγράφει άνοδο 0,14% στις 6,437.

Κατώτερες των εκτιμήσεων ήταν οι νέες θέσεις εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τον Αύγουστο, αν και άλλα νούμερα που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα αυτή την εβδομάδα κατέδειξαν άνοδο στις προσλήψεις από τον ιδιωτικό τομέα και ισχυρότερη ανάπτυξη 3% για την αμερικανική οικονομία το δεύτερο τρίμηνο.

Στο μεταξύ αναμένεται σήμερα και ο PMI της Markit για τη δραστηριότητα στη μεταποίηση τον Αύγουστο, καθώς και οι πωλήσεις αυτοκινήτων στις ΗΠΑ, στοιχεία που μπορεί να επηρεάσουν τις Ford Motor, General Motors και Fiat Chrysler Automobiles.

Άλλες μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο της προσοχής είναι η Lululemon Athletica, καθώς αναβάθμισε το guidance λόγω ισχυρών επιδόσεων στο τρίμηνο, η Nutanix που παρουσίασε καλύτερα από το αναμενόμενο οικονομικά στοιχεία, αλλά και η DowDuPont, της οποίας οι μετοχές αρχίζουν να διαπραγματεύονται σήμερα, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης των Dow Chemical και DuPont & Co.

Αυτή η συγχώνευση, παράλληλα, οδηγεί σε μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο υπολογίζεται ο ηλικίας 121 ετών Dow Jones Industrial Average, αλλά η εταιρία που διαχειρίζεται τον δείκτη υποστήριξε ότι αυτό δεν θα οδηγήσει σε ανατάραξη του επιπέδου του δείκτη.

Σημειώνεται πως πολλοί traders ετοιμάζονται για τη Labor Day αυτό το Σαββατοκύριακο, το οποίο σημαίνει πως ο όγκος συναλλαγών μπορεί σήμερα να είναι περιορισμένος.

Οι περισσότερες ασιατικές αγορές έκλεισαν με θετικό πρόσημο, ενώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κινούνται ανοδικά. Ο ευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται 0,56% στις 376, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,85% στις 12.158 και ο γαλλικός CAC ενισχύεται κατά 0,87% στις 5.130 μονάδες.

Το δολάριο κινείται σταθεροποιητικά, με τον δείκτη DXY να διαμορφώνεται περίπου στις 92,5 μονάδες.

Οι τιμές του πετρελαίου κινούνται πτωτικά λόγω των επιπτώσεων του τυφώνα Χάρβεϊ, εξαιτίας του οποίου πλημμύρισαν τα αμερικανικά διυλιστήρια και καταστράφηκε η ζήτηση για αργό.

Ανοδικά κινείται ο χρυσός λόγω των αδύναμων στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, ενώ ήδη από πριν κινούνταν σταθεροποιητικά κοντά σε υψηλά 9,5 μηνών. Αυτή τη στιγμή ενισχύεται 0,34% στα 1.326,70 δολάρια η ουγγιά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v