Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι ανακούφισης στη Wall Street μετά τον τυφώνα Ιρμα

Ανακάμπτουν οι δείκτες στην αμερικάνικη αγορά, με τις ασφαλιστικές μετοχές να σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Πτώση 1% για τον χρυσό. Απώλειες για το γεν.

Ράλι ανακούφισης στη Wall Street μετά τον τυφώνα Ιρμα

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν οι αμερικάνικες μετοχές, καθώς ο τυφώνας Ίρμα χτύπησε τη Φλόριντα με λιγότερη ισχύ από ότι προβλεπόταν και ενώ οι εντάσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Βόρεια Κορέα έχουν προς ώρας υποχωρήσει.

Ο Dow Jones ενισχύεται 1,1% στις 22.034 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,95% στις 2.484 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 1% υψηλότερα στις 6.423 μονάδες. 

Οι ασφαλιστικές εταιρείες που είναι εκτεθειμένες στην Φλόριντα, οι οποίες είχαν δεχθεί ισχυρό πλήγμα την προηγούμενη εβδομάδα, καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη. Άλμα 13% πραγματοποιεί η μετοχή της Universal Insurance Holdings, ενώ άνοδο 17,4% σημειώνει η Heritage Insurance Holdings.

Ανοδικά κινούνται και οι ευρωπαϊκές αγορές, μετά την ανοδική συνεδρίαση στις ασιατικές αγορές. Ο παγκόσμιος δείκτης All Country Word Index της MSCI επέστρεψε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Βουτιά πραγματοποιούν τα παραδοσιακά ασφαλή καταφύγια, μετά την απόφαση της Βόρειας Κορέας να μην προχωρήσει σε δοκιμή πυραύλων το Σαββατοκύριακο. Ο χρυσός υποχωρεί 1% στα 1.336 δολάρια ανά ουγκιά, το γεν κινείται 0,6% χαμηλότερα, ενώ το ελβετικό φράγκο καταγράφει απώλειες 0,5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διαγράφει τα αρχικά κέρδη και υποχωρεί 0,6% στα 47,28 δολάρια το βαρέλι.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικάνικου 10ετους ομολόγου κινείται 5 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 2,11%. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1979 δολάρια. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Travelers σημειώνει κέρδη 3,3% στα 123 δολάρια, τα υψηλότερα από τις 30 μετοχές του Dow Jones. Η μετοχή της Apple ενισχύεται 1,6%. 

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v