Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ράλι στη Wall Street με ρεκόρ για τον S&P

Πάνω από τις 22.000 μονάδες επέστρεψε ο Dow Jones. Νέο ιστορικό υψηλό για τον S&P. Στο επίκεντρο ο τυφώνας Ίρμα. Πρωταγωνιστής ο ασφαλιστικός κλάδος. Ενισχύθηκε το δολάριο. Άνοδος για το πετρέλαιο. Πτώση για τον χρυσό.

Ράλι στη Wall Street με ρεκόρ για τον S&P

Κέρδη κατέγραψε η Wall Street με ώθηση από τον ασφαλιστικό κλάδο καθώς ο τυφώνας Ίρμα εξασθένησε στο πέρασμά του από τη Φλόριντα.

Ειδικότερα, η υποβάθμιση του τυφώνα Ίρμα σε Κατηγορία 1 δημιούργησε προσδοκίες για λιγότερες ζημιές στην πολιτεία της Φλόριντα. Σημειώνεται ότι ήδη ο τυφώνας έχει προκαλέσει το θάνατο τεσσάρων ανθρώπων και τη διακοπή ρεύματος σε 5,8 εκατ. νοικοκυριά.

«Οι υλικές ζημιές από τον τυφώνα ενδέχεται να είναι κάτω από τα 50 δισ. δολάρια έναντι 192 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές. Οι αμερικανικές ασφαλιστικές θα πάρουν ανάσα τη Δευτέρα», σχολίασε ο αναλυτής της LGC. Com, Ipek Ozkardeskaya. Και επιβεβαιώθηκε.

Ενδεικτικά, η μετοχή της ασφαλιστικής Travelers Cos ενισχύθηκε 2,2% στα 122,41 δολ.

Επιπλέον, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρέθηκε η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ.

Η Βόρεια Κορέα απέφυγε να προχωρήσει σε νέα βαλλιστική δοκιμή προκειμένου να γιορτάσει την επέτειο ίδρυσης του καθεστώτος της, όπως ανέμεναν την Παρασκευή οι αναλυτές.

Στο μεταξύ, ανέκαμψε η τιμή του πετρελαίου καθώς η Σαουδική Αραβία φέρεται να συζητά με Βενεζουέλα και Καζακστάν για επέκταση της συμφωνίας μείωσης της παραγωγής αργού και μετά τον Μάρτιο του 2018. Ο μαύρος χρυσός (WTI) ενισχύθηκε 1,2% στα 48,07 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 1,19% ή 260 μονάδων στις 22.057, ο S&P κατέγραψε νέο ιστορικό υψηλό με άνοδο 1,08% στις 2.488 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,13% στις 6.432 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των DowDuPont (+2,9%) και Cisco Systems (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Home Depot (-0,9%) και General Electric (-0,6%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1955 δολ. από 1,2036 την προηγούμενη εβδομάδα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού υποχώρησε από το υψηλό έτους και συγκεκριμένα κατά 1,2% στα 1.335 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» επτά μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,12%.

Γιάννης Μάρης [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v