Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανάπαυλα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Μικρή πτώση σημειώνουν οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, μετά τα χθεσινά ρεκόρ. Απώλειες 1% για την Apple. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Κέρδη για το αργό.

Ανάπαυλα στη Wall Street μετά τα ρεκόρ

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, μετά την άνοδο και των τριών δεικτών σε επίπεδα-ρεκόρ στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Ο Dow Jones κινείται 0,07% χαμηλότερα στις 22.106 μονάδες, ο Nasdaq σημειώνει πτώση 0,22% στις 6.440 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,1% στις 2.494 μονάδες. 

Το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο στην Apple, η οποία παρουσίασε χθες το νέο iPhone. H μετοχή υποχωρεί 1% στα 158 δολάρια, εν μέσω προβληματισμών για την καθυστερημένη έναρξη των παραγγελιών για το νέο κινητό. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε 0,2% τον Αύγουστο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Τον Ιούλιο είχε καταγράψει άνοδο 0,1%. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2016, ο τιμές παραγωγού κινήθηκαν 2,4% υψηλότερα, μετά από άνοδο 1,9% τον Ιούλιο.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου κινείται 0,9% υψηλότερα στα 48,6 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει άνοδο 0,14% στα 1.334 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1985 δολαρίου/ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v