Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φλερτάρει με νέα ρεκόρ η Wall Street

Υψηλότερα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, οδεύοντας προς μεγάλα εβδομαδιαία κέρδη. Ενισχύεται το ευρώ έναντι του δολαρίου. Βουτιά 2,5% για την Equifax. Άνοδος 1,5% για την Apple.

Φλερτάρει με νέα ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αμερικανικές μετοχές, καθώς οι επενδυτές φαίνεται να μένουν ανεπηρέαστοι από την νέα εκτόξευση πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα και τα οικονομικά στοιχεία που έδειξαν πτώση της βιομηχανικής παραγωγής. 

O Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 22.231 μονάδες, επίπεδο που αποτελεί νέο υψηλό. Ο Nasdaq σημειώνει άνοδο 0,38% στις 6.453 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,1% στις 2.498 μονάδες. 

Για την εβδομάδα, ο Dow ενισχύεται 2%, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,4% και ο Nasdaq κινείται 1,4% υψηλότερα.

«Οι επενδυτές έχουν προγραμματιστεί να αγνοούν τις εξελίξεις γύρω από τη Βόρεια Κορέα. Την τελευταία φορά που συνέβη κάτι τέτοιο πήγαμε λίγο προς τα κάτω, για να επιστρέψουμε αργότερα υψηλότερα. Έχουμε μάθει να αγοράζουμε στις βουτιές» δήλωσε αναλυτής στο Market Watch.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε κατά 0,9%, μετά από άνοδο 0,4% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν ότι θα ενισχυθεί κατά 0,1%.

Είναι η πρώτη φορά από τον Ιανουάριο που καταγράφεται πτώση στη βιομηχανική παραγωγή.
Εν τω μεταξύ, οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,2% τον περασμένο μήνα σε σχέση με τον Ιούλιο.

Τα στοιχεία του Ιουλίου αναθεωρήθηκαν χαμηλότερα, δείχνοντας άνοδο 0,3% αντί για 0,6% που είχε μετρηθεί αρχικά.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 0,1% στα 49,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,05% υψηλότερα, στα 1.329 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,1977 δολαρίου/ευρώ.

Στο ταμπλό, βουτιά 2,5% σημειώνει η μετοχή της Equifax. 

Άνοδο 1,5% σημειώνει η μετοχή της Apple στα 160 δολάρια. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v