Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Νέα ιστορικά υψηλά έπιασε το αμερικανικό χρηματιστήριο για δεύτερη διαδοχική μέρα. Πτώση για τη μετοχή της Apple. Πάνω από τα 49 δολ. το πετρέλαιο (WTI). Ενισχύθηκε το δολάριο. Πιέσεις στον χρυσό.

Επιμένει στα ρεκόρ η Wall Street

Σε θετικό έδαφος έκλεισε η Wall Street με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στην φορολογική μεταρρύθμιση, στην πορεία της μετοχής της Apple και στις εξελίξεις στο μέτωπο της Βόρειας Κορέας.

O πρόεδρος Τραμπ προέτρεψε το Κογκρέσο να κινηθεί γρήγορα με την φορολογική μεταρρύθμιση καθώς όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στο Twitter «Το μεγαλύτερο πακέτο μείωσης φόρων και φορολογικής μεταρρύθμισης στην ιστορία της χώρας σύντομα θα ξεκινήσει. Κινήσου γρήγορα Κογκρέσο!»

Στο μεταξύ, σε κλοιό πιέσεων παρέμεινε και σήμερα η μετοχή της Apple (-0,9%) καθώς προβληματίζει τους επενδυτές η καθυστερημένη έναρξη των παραγγελιών για το νέο κινητό.

Επιπλέον, επιστρέφουν στο προσκήνιο οι γεωπολιτικές ανησυχίες καθώς οι κυρώσεις του ΟΗΕ κατά της Πιονγιάνγκ δεν ικανοποίησαν τον Τραμπ. Ειδικότερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ σχολίασε τις κυρώσεις σαν «ένα μικρό βήμα» που «δεν έχει καμία σχέση με όλα όσα θα πρέπει να γίνουν» προκειμένου να σταματήσει το πυρηνικό πρόγραμμα της Βόρειας Κορέας.

Από την άλλη πλευρά η Βόρεια Κορέα "υποσχέθηκε" ότι θα διπλασιάσει τις προσπάθειές της ώστε να αποτρέψει μια πιθανή εισβολή των ΗΠΑ.

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τη μείωση της παραγωγής των χωρών μελών του ΟΠΕΚ τον Αύγουστο για πρώτη φορά μετά από πέντε μήνες αύξησης, σύμφωνα με τον ΙΕΑ (Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας). Ωστόσο ο Οργανισμός εκτιμά ότι η ζήτηση πετρελαίου στις ΗΠΑ θα επιβραδυνθεί στο γ’ τρίμηνο εξαιτίας της καταστροφής που προκάλεσε ο τυφώνας Harvey στο Τέξας. Ο μαύρος χρυσός (WTI) ενισχύθηκε 2,2% στα 49,30 δολάρια ανά βαρέλι.

Στη Wall Street, ο Dow Jones έκλεισε με κέρδη 0,17% στις 22.156 μονάδες, ο S&P σημείωσε άνοδο 0,07% στις 2.498 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,09% στις 6.460 μονάδες.

Σημειώνεται ότι και οι τρεις δείκτες έπιασαν νέα ιστορικά υψηλά.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των Chevron (+1,6%) και DowDuPont (+1,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Caterpillar (-1,2%) και Apple (-0,9%).

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,7% έναντι του ευρώ στο 1,1882 δολ. από 1,1966 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του χρυσού κινήθηκε χαμηλότερα για τρίτη διαδοχική μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,4% στα 1.328 δολ./oz.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς «κέρδισε» δύο μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 2,19%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v