Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Mε μεικτά πρόσημα κινούνται οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με τους Dow Jones και S&P να γυρίζουν σε θετικό έδαφος. Άνοδος 1,5% για το αργό, πάνω από τα 50 δολάρια. Διολισθαίνει το ευρώ έναντι του δολαρίου.

Προσπάθεια ανόδου στη Wall Street με στήριξη από το αργό

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές μετά από δύο διαδοχικές συνεδριάσεις με ρεκόρ και ενώ ο πληθωρισμός φαίνεται να εμφανίζει σημάδια ζωής μετά από μια παρατεταμένη περίοδο στασιμότητας. 

Ο Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 22.184 μονάδες, ο Nasdaq καταγράφει πτώση 0,54% στις 6.425 μονάδες, ενώ ο S&P 500 κινείται 0,01% υψηλότερα στις 2.498 μονάδες. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε τον Αύγουστο κατά 0,4% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, μετά από άνοδο 0,1% τον Ιούλιο. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο 0,3%.

Σε σχέση με τον Αύγουστο του προηγούμενου έτους, ο δείκτης ενισχύθηκε στο 1,9%, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών για άνοδο στο 1,8%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,5% στα 50,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,11% χαμηλότερα, στα 1.326 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας.

Στα ομόλογα, η απόδοση του 10ετούς τίτλου κινείται στο 2,2% από 2,18% προηγουμένως.

Αλέξανδρος Μανωλάτος [email protected]

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v