Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

H Wall Street "σκόνταψε" στη FED

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τη μείωση των επιτοκίων παραχώρησε τη θέση του στον προβληματισμό, αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της FED. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street καθώς ο αρχικός ενθουσιασμός για τη μείωση των επιτοκίων παραχώρησε τη θέση του στον προβληματισμό, αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της FED. Στο επίκεντρο και τα εταιρικά κέρδη. Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Αναλυτικότερα η Κεντρική Ομοσπονδιακή Τράπεζα προχώρησε σε μείωση των αμερικανικών επιτοκίων κατά 25 μονάδες στο 2,0%, όπως ανέμενε η πλειοψηφία των αναλυτών.

Στη συνοδευτική της δήλωση η FED τονίζει μεταξύ άλλων, ότι η αβεβαιότητα αναφορικά με τον πληθωρισμό παραμένει υψηλή και πως θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις χρηματοοικονομικές εξελίξεις και θα δράσει ώστε να διασφαλίσει την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα των τιμών.

Αναλυτές της αγοράς προέβλεψαν ότι η FED μάλλον δεν θα προχωρήσει σε μια νέα μείωση των επιτοκίων.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη που ξεπέρασαν το 10% σημείωσε η General Motors καθώς ο αμερικανικός κολοσσός σημείωσε ζημιές 3,25 δισ. στο α΄ τρίμηνο που όμως ήταν χαμηλότερες από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Σε θετικό έδαφος και η Procter & Gamble της οποίας η κερδοφορία κινήθηκε στο άνω εύρος των εκτιμήσεων των αναλυτών. Αντίθετα απώλειες κατέγραψε η Citigroup με την εταιρία να προχωρά σε μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 4,5 δισ. δολαρίων.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία το ΑΕΠ των ΗΠΑ έτρεξε με ρυθμό 0,65 το α΄ τρίμηνο έναντι εκτιμήσεων για αύξηση κατά 0,5%.

Λίγο πριν το κλείσιμο στο NYSE είχαν αλλάξει χέρια περί τα 2,7 δισ. μετοχές, ενώ το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν οι μετοχές των Citigroup, Ford και iShares. Στο Νasdaq είχαν αλλάξει χέρια περίπου 1,3 δισ. τίτλοι.

Oι βασικοί δείκτες κατέγραφαν κέρδη κατά το μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης, ενώ λίγο μετά την απόφαση της FED διεύρυναν τα κέρδη τους με τον Dow να ξαναβλέπει τις 13.000 μονάδες.

O Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση στις 12.820 μονάδες με οριακή πτώση 0,09%, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,55%, στις 2.412 μονάδες. Απώλειες 0,38% για τον S&P 500, στις 1.385 μονάδες. Καλύτερα τα πήγαν οι βασικοί δείκτες τον Απρίλιο, με τον Dow να καταγράφει άνοδο 4,5%, το Nasdaq να ενισχύεται 5,9% και τον S&P 500 να κερδίζει 4,7%.

Το δικαίωμα της Εθνικής κατέγραψε κέρδη 2,63%, στα 10,92 δολάρια, ενώ το δικαίωμα του ΟΤΕ ενισχύθηκε κατά 1,58%, στα 14,77 δολάρια. Πτώση 0,96% για το δικαίωμα της 3Ε, στα 44,96 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε οριακά κατά 0,03% στις 6.087 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραψε κέρδη 0,39%, στις 4.996 μονάδες. Άνοδος 0,92% για τον DAX 30, στις 6.948 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v