Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Wall: Οριακή ώθηση από ΑΕΠ εν αναμονή FED

Στον αστερισμό της FED και των επιτοκίων κινείται η Wall Street, που καταγράφει κέρδη με αφορμή τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ανάπτυξης. Άνοδο σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Στον αστερισμό της FED κινείται η Wall Street που κινείται ανοδικά με αφορμή τα θετικά στοιχεία από το μέτωπο της ανάπτυξης. Άνοδος σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Αναλυτικότερα υψηλότερα των προβλέψεων διαμορφώθηκε το ΑΕΠ των ΗΠΑ στο α΄ τρίμηνο καθώς η ανάπτυξη έτρεξε με ρυθμό 0,6% έναντι εκτιμήσεων για άνοδο κατά 0,5%.

Ωστόσο κυρίαρχο καταλύτη για τη σημερινή συνεδρίαση αποτελούν οι αποφάσεις της FED για την πορεία των επιτοκίων με τους αναλυτές να προβλέπουν μια νέα μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης, στο 2,0%.

Παράλληλα τα φώτα της δημοσιότητας θα στραφούν και στη συνοδευτική δήλωση διαμέσου της οποίας ενδεχομένως να δοθούν σινιάλα για τις προθέσεις της FED αναφορικά με τη νομισματική πολιτική.

Στις εταιρικές ειδήσεις κέρδη σημειώνει η μετοχή της General Motors παρά τις ζημιές 3,25 δισ. δολαρίων που ανακοίνωσε καθώς τα μεγέθη διαμορφώθηκαν ανώτερα των εκτιμήσεων.

Στο επίκεντρο βρίσκεται και η μετοχή της Citigroup η οποία προχωρά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,5 δισ. δολάρια.

Εξάλλου οι πετρελαϊκές τιμές κυμαίνονται στα επίπεδα των 116 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού διαμορφώνεται στα 874 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.861 μονάδες με κέρδη 0,23%, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται κατά 0,25%, στις 2.432 μονάδες. Ανοδο 0,25% για τον S&P 500, στις 1.394 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,23%, στις 6.103 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 σημειώνει άνοδο 0,03%, στις 4.981 μονάδες. Κέρδη 0,565 για τον DAX 30, που κινείται στις 6.923 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v