Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πετρελαϊκή επιβάρυνση στη Wall Street

Πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, καθώς ο προβληματισμός των επενδυτών για την παραμονή των πετρελαϊκών τιμών σε επίπεδα - ρεκόρ αντισταθμίζει τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Disney και Cisco.

Πτωτική κίνηση στην αμερικανική αγορά, καθώς ο προβληματισμός των επενδυτών για την παραμονή των πετρελαϊκών τιμών σε επίπεδα - ρεκόρ αντισταθμίζει τα καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα των Disney και Cisco.  

Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, οι διαβεβαιώσεις από τη διοίκηση της Fannie Mae ήταν αρκετές για να οδηγήσουν και την αγορά σε θετικό κλείσιμο, παρά το αδύναμο ξεκίνημα.

Στη σημερινή συνεδρίαση, η διατήρηση του θετικού momentum για το πετρέλαιο παρά την αναπάντεχη αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ κατά 5,7 εκατ. βαρέλια, προβληματίζει την αγορά.

Λίγο νωρίτερα, η τιμή του πετρελαίου κατέγραψε νέο ιστορικό ρεκόρ, ξεπερνώντας και τα 123 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη.

Εξάλλου, πτώση 1% εμφάνισε ο δείκτης επικείμενων κατοικιών Μαρτίου, σύμφωνα με τις προσδοκίες της αγοράς. 

Εν τω μεταξύ, τα σχόλια του προέδρου της Federal Reserve του Κάνσας, κ. Thomas Hoenig ότι ο πληθωρισμός πλέον διαμορφώνεται σε «μη αποδεκτά» επίπεδα, προβληματίζουν τους επενδυτές, οι οποίοι ανησυχούν ότι η κεντρική τράπεζα ενδέχεται να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων για την αντιμετώπιση των πληθωριστικών πιέσεων. Σημειώνεται πάντως ότι ο κ. Hoenig δεν έχει δικαίωμα ψήφου στις αποφάσεις για τα επιτόκια.

Εν τω μεταξύ, η εκτίναξη της παραγωγικότητας κατά 2,2% στο α’ τρίμηνο έναντι προσδοκιών για βελτίωση κατά 1,8%, διασκεδάζει τις ανησυχίες για την ανάπτυξη. Το εργατικό κόστος αυξήθηκε κατά επίσης 2,2% έναντι εκτιμήσεων για 2,6%.

Στην αγορά, η κινητικότητα επικεντρώνεται στις μετοχές των εταιριών που ανακοίνωσαν αποτελέσματα α’ τριμήνου.

Κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της Disney μετά την αύξηση των κερδών της κατά 21% στο β’ τρίμηνο, υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς.

Οριακά υποχωρεί ο τίτλος της Cisco μετά την ανακοίνωση μείωσης των κερδών της κατά 5%.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.941 μονάδες με απώλειες 0,61%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,75%, στις 2.464 μονάδες. Πτώση 0,71% και για τον S&P 500, στις 1.408 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, με κέρδη έκλεισαν οι ευρωαγορές. Στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε άνοδο 0,68%, στις 5.075,31 μονάδες ενώ κέρδη 0,84% κατέγραψε ο DAX 30 στη Φρανκφούρτη, στις 7.076,25 μονάδες. Κέρδη 0,74% στον FTSE 100 στο Λονδίνο, στις 6.261 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v