Οι πωλητές "προτιμούν" τις τράπεζες στη Wall

Τα προβλήματα της Bradford & Βingley επαναφέρουν τις ανησυχίες για την κρίση από το subprime και δημιουργούν πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και στη Wall Street. Απώλειες σημειώνουν Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Τα προβλήματα της Bradford & Βingley επαναφέρουν τις ανησυχίες για την κρίση από το subprime και δημιουργούν πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο και στη Wall Street. Απώλειες σε Λονδίνο, Παρίσι και Φρανκφούρτη.

Η βρετανική Bradford & Βingley ανακοίνωσε ότι λόγω αυξημένων επισφαλειών βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις για την πώληση ποσοστού 23% στην TPG, ενώ ο επικεφαλής της εταιρίας παραιτήθηκε επικαλούμενος λόγους υγείας.

Eπιπλέον, η εταιρία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του τετραμήνου Ιανουαρίου - Απριλίου 2008 μειώθηκαν κατά 48%, ενώ η Fitch προχώρησε σε υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε "Α" από "Α" πριν.

Αναλυτής της Fortis σχολίαζε ότι οι επενδυτές πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς τα προβλήματα στον ευρύτερο τραπεζικό κλάδο δεν έχουν εξαλειφθεί.

Απώλειες καταγράφουν η JP Morgan αλλά και η Merrill Lynch, ενώ πτώση σημειώνει και η μετοχή της Wachovia που ανακοίνωσε ότι απομακρύνει τον CEO, κ. Ken Thomson.

Πτώση καταγράφουν ακόμη η Boeing και η Delta Airlines ύστερα από την πρόβλεψη της IATA ότι η αύξηση του κόστους στα καύσιμα θα επιφέρει ζημίες 6,1 δισ. δολαρίων στις εταιρίες του κλάδου το τρέχον έτος.

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης βρίσκονται και τα μακροοικονομικά στοιχεία και ειδικότερα ο δείκτης βιομηχανίας ISM Μαΐου αλλά και οι κατασκευαστικές δαπάνες Απριλίου.

Στο μεταξύ, οι πετρελαϊκές τιμές κινούνται στα επίπεδα των 126 δολαρίων ανά βαρέλι, ενώ η τιμή του χρυσού βρίσκεται στα 897 δολάρια ανά ουγκιά.

Ο Dow Jones διαμορφώνεται στις 12.587 μονάδες με πτώση 0,44%, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί κατά 0,55%, στις 2.515 μονάδες. Πτώση 0,41% για τον S&P, στις 1.394 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,84%, στις 6.002 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 υποχωρεί 1,34%, στις 4.947 μονάδες. Πτώση 0,87% για τον DAX  30, στις 7.034 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v