Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποίηση Wall με στατιστικά "διπλής όψεως"

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στη Wall, με στατιστικές ανακοινώσεις «διπλής όψεως», δηλαδή με αύξηση των λιανικών πωλήσεων αφενός αλλά επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος αφετέρου. Κέρδη ευρωαγορών.-

Σταθεροποιητική εικόνα επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, καθώς οι στατιστικές ανακοινώσεις αποδεικνύονται «διπλής όψεως», με αύξηση των λιανικών πωλήσεων αφενός αλλά επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος αφετέρου.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν ανέλπιστη αύξηση 0,3% στις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου, αλλά και αναπάντεχη επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος.

Μετά από ήπια θετική κίνηση ως την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,09% στις 10.603 μονάδες, ο S&P 0,21% στις 1.147 μονάδες, ενώ ο ο Nasdaq 0,29% στις 2.361 μονάδες.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με ώθηση από τους τραπεζικούς τίτλους χάρη στην έντονη δραστηριοποίηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων αλλά και την διαρκή ανατίμηση επιχειρήσεων που ανήκουν εν μέρει στην αμερικανική κυβέρνηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από το οικονομικό μέτωπο και ο φημολογούμενος διορισμός από τον Λευκό Οίκο, της προέδρου της κεντρικής τράπεζας του Σαν Φραντσίσκο Janet Yellen, στην θέση της αντιπροέδρου της Fed.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις όσον αφορά την έρευνα για την πορεία που οδήγησε στην κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Η μετοχή της National Semiconductor κερδίζει 3% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών γ΄τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η Yara International της Νορβηγίας εγκατέλειψε επισήμως την διεκδίκηση της Terra Industries (-1,6%), που θα λάβει αντ’αυτού προσφορά από την CF Industries (-6%).

Οι ασιατικές μετοχές έκλεισαν με μικτά πρόσημα, ενώ οι ευρωαγορές εμφανίζουν θετική εικόνα, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,42%, τον DAX 0,89%, και τον CAC 0,61%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v