Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οικονομία, αργό και Moody’s δίχασαν τη Wall

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την προειδοποίηση της Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα των οικονομιών των ΗΠΑ και της Βρετανίας και την πτώση του αργού κάτω από τα 80 δολάρια.

Μικτά πρόσημα στη Wall μετά την προειδοποίηση της Moody’s για την πιστοληπτική ικανότητα ΗΠΑ και Μ. Βρετανίας και την πτώση του αργού κάτω από τα 80 δολάρια. Στο επίκεντρο η τραπεζική μεταρρύθμιση. Απώλειες στις ευρωαγορές.

Αναλυτικά, η απειλή του οίκου Moody’s ότι οι ΗΠΑ και Βρετανία έχουν έρθει «αρκετά πιο κοντά» στην πιθανότητα να απολέσουν τις αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας AAA, ενέτεινε τις ανησυχίες των επενδυτών σχετικά με τις εξελίξεις στην αμερικανική οικονομία.

Παράλληλα, η ενίσχυση του δολαρίου έναντι του ευρώ πίεσε κάτω από τα 80 δολάρια την τιμή του πετρελαίου με τους ενεργειακούς τίτλους στη Wall να σημειώνουν σημαντικές απώλειες λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης. Ενδεικτικά απώλειες 0,2% για τη μετοχή της Chevron και 0,75% για την Exxon Mobil.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο τραπεζικός κλάδος εν αναμονή της δημοσίευσης των λεπτομερειών του νομοσχεδίου για την χρηματοπιστωτική εποπτεία στις ΗΠΑ.

Όπως "αποκάλυψε" ο πρόεδρος της επιτροπής τραπεζών της αμερικανικής γερουσίας,Christopher Dodd, «υπάρχει σχέδιο που δίνει τη δυνατότητα στη FED να σπάει σε μικρότερα κομμάτια εταιρίες που αποτελούν απειλή για την σταθερότητα της αμερικανικής οικονομίας».

Πτώση 2% για τη μετοχή της Citigroup και 0,1% για Bank of America.

Από πλευράς εταιρικών νέων η Google αναμένεται να βάλει λουκέτο στις δραστηριότητές της στην Κίνα με την μετοχή να σημειώνει πτώση άνω του 3%.

Από το στατιστικό μέτωπο ανακοινώθηκε ανέλπιστη άνοδος της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο και ήπια επιβράδυνση του δείκτη μεταποίησης Ν. Υόρκης, που πάντως παρέμεινε σε αναπτυξιακή τροχιά.

Απώλειες 1,8% για το πετρέλαιο με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 79,93 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της  ενισχύεται 0,05% στα 26,79 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας υποχωρεί 1,6% στα 4,32 δολάρια. Απώλειες 2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,45 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,16% στις 10.642,15 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,05% στις 1.150,51 μονάδες ενώ ο Nasdaq χαμηλότερα 0,23% στις 2.362,21 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,57% χαμηλότερα στις 5.593 μονάδες, ο DAX 0,7% στις 5.903 μονάδες, ενώ ο CAC έκλεισε με πτώση 0,93% στις 3.890 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v