Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κατοχύρωση κερδών στην Wall Street

Ηπιες διακυμάνσεις κυριαρχούν στην Wall Street, με κατοχυρώσεις κερδών στο κλείσιμο μιας ακόμη θετικής εβδομάδας. Διττές οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας, περιλαμβάνουν πάντως ανέλπιστη αύξηση λιανικών πωλήσεων.

Μικτά πρόσημα σε περιορισμένη κλίμακα διακύμανσης επικρατούν στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με τις στατιστικές ανακοινώσεις να στέλνουν διττό μήνυμα, δείχνοντας από την μια αύξηση των λιανικών πωλήσεων και από την άλλη επιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος.

Μετά από θετική κίνηση ως την ανακοίνωση του δείκτη καταναλωτικής εμπιστοσύνης, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,04% στις 10.616 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,06% στις 1..149 μονάδες, ενώ ο Nasdaq εμφανίζει ανεπαίσθητη πτώση 0,05% στις 2.367 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις έδειξαν ανέλπιστη αύξηση 0,3% στις λιανικές πωλήσεις Φεβρουαρίου, αλλά και αναπάντεχη επιδείνωση του δείκτη καταναλωτικού κλίματος.

Επίσης, το υπουργείο Εμπορίου ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα επιχειρήσεων παρέμειναν αμετάβλητα τον Ιανουάριο, κατόπιν πρόβλεψης για αύξηση 0,2%.

Χθες το αμερικανικό χρηματιστήριο έκλεισε με άνοδο επί τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση, με ώθηση από τους τραπεζικούς τίτλους χάρη στην έντονη δραστηριοποίηση των εξαγορών και συγχωνεύσεων αλλά και την διαρκή ανατίμηση επιχειρήσεων που ανήκουν εν μέρει στην αμερικανική κυβέρνηση.

Με ενδιαφέρον αναμένεται από το οικονομικό μέτωπο και ο φημολογούμενος διορισμός από τον Λευκό Οίκο, της προέδρου της κεντρικής τράπεζας του Σαν Φραντσίσκο Janet Yellen, στην θέση της αντιπροέδρου της Fed.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές και τις εξελίξεις όσον αφορά την έρευνα για την πορεία που οδήγησε στην κατάρρευση της επενδυτικής τράπεζας Lehman Brothers.

Η μετοχή της National Semiconductor κερδίζει 3% μετά την ανακοίνωση διπλασιασμού των κερδών γ΄τριμήνου.

Εν τω μεταξύ, η Yara International της Νορβηγίας εγκατέλειψε επισήμως την διεκδίκηση της Terra Industries (-1,6%), που θα λάβει αντ’αυτού προσφορά από την CF Industries (-6%).

Οι ασιατικές μετοχές έκλεισαν με μικτά πρόσημα, ενώ στην Ευρώπη ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,15%, ο DAX 0,28% υψηλότερα, ενώ ο CAC 0,04% χαμηλότερα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v