Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος Wall περιμένοντας την Fed -Ωθηση από S&P

Με στήριξη στις τράπεζες, η Wall διατηρεί τάσεις ανάκαμψης, ενώ όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην συνεδρίαση της Fed. Η απομάκρυνση της Ελλάδας από την "λίστα επιτήρησης" της S&P κλιμακώνει τα κέρδη των ευρωαγορών.

Διατηρώντας τις τάσεις ανάκαμψης της τελευταίας ώρας της χθεσινής συνεδρίασης, οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο κινούνται υψηλότερα και στο σημερινό άνοιγμα.

Όλα τα βλέμματα είναι επικεντρωμένα στην τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve, που αναμένεται να είναι η τελευταία κατά την οποία η κεντρική τράπεζα θα υποσχεθεί να κρατήσει τα επιτόκια χαμηλά «για παρατεταμένη περίοδο.»

Η απόφαση του οίκου S&P να απομακρύνει την ελληνική οικονομία από την αυστηρή επιτήρηση επιταχύνει το απόγευμα τα κέρδη στις διεθνείς αγορές και, μετά από ήπια ανοδικό άνοιγμα, αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones κερδίζει 0,31% στις 10.675 μονάδες, ο S&P 0,53% στις 1.156 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,53% στις 2.374 μονάδες.

Οι στατιστικές ανακοινώσεις της ημέρας ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες. Ανακοινώθηκε μεγάλη πτώση 5,6% στις ανεγέρσεις κατοικιών τον Φεβρουάριο, που όμως οφειλόταν στις έντονες χιονοπτώσεις της περιόδου και ενώ οι αναλυτές περίμεναν μεγαλύτερη πτώση.

Πρόσκαιρη νευρικότητα, που φάνηκε στις αγορές παραγώγων, προκάλεσε νωρίτερα ο σεισμός 4,4 Ρίχτερ που έπληξε το Λος Άντζελες, αλλά πάντως φαίνεται ότι το φαινόμενο δεν προκάλεσε ζημιές ή τραυματισμούς.

Σημαντικά κέρδη αποκομίζει ο τραπεζικός κλάδος, που στήριξε και την χθεσινή θετική αντίδραση της τελευταίας ώρας της συνεδρίασης, μετά την απόφαση του προέδρου της τραπεζικής επιτροπής της Γερουσίας κ. Christopher Dodd να επαναθεωρήσει την προτεινόμενη μεταρρύθμιση της τραπεζικής εποπτείας.

Από το μέτωπο των επιχειρηματικών ειδήσεων, η Limited Brands ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση ειδικού περίσματος 1 δολ. ανά μετοχή.

Η Starbucks αντιδρά θετικά στην αναβάθμιση της μετοχής της σε «αγορά» από την UBS.

Στον αντίποδα, η Boston Scientific υποχωρεί 2,8% μετά την υποβάθμιση της εταιρίας ιατρικού εξοπλισμού από την Goldman Sachs.

Η εταιρία γενετικής ανάλυσης Sequenom διολισθαίνει 21% μετά την διεύρυνση των τριμηνιαίων ζημιών της.

Κέρδη αποκομίζουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς δρομολογούνται κινήσεις «διάσωσης» της ελληνικής οικονομίας από τους εταίρους στην ευρωζώνη.

H απόφαση του οίκου S&P να αφαιρέσει την Ελλάδα από τον κατάλογο των «υπό επιτήρηση για αρνητική αναθεώρηση» οικονομιών, επιταχύνει το απόγευμα τα κέρδη κυρίως στις ευρωαγορές αλλά και στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Μετά την ανακοίνωση ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,76% , ο DAX 1,26%, ενώ ο CAC αποκομίζει κέρδη 1,33% στις 3920 μονάδες. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v