Ρευστοποιήσεις κερδών στην Wall Street

Με αφορμή τις ευρωπαϊκές πιέσεις λόγω PSI, οι ρευστοποιήσεις κερδών μετά την πολυήμερη άνοδο συνεχίζονται στην Wall. Πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων Q4, ενώ ξεκινά η 2ήμερη συνεδρίαση της Fed.

Χαμηλότερα κινούνται οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, υπό την πίεση των απωλειών στις ευρωαγορών λόγω της νέας παράτασης στο ελληνικό PSI.

Πληθώρα εταιρικών αποτελεσμάτων τριμήνου ανακοινώνονται σήμερα, ενώ ξεκινά και η διήμερη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,56% στις 12.637 μονάδες, ο S&P εμφανίζει πτώση 0,65% στις 1.308 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται με πτώση 0,56% στις 2.768 μονάδες.

H Wall Street άδραξε την ευκαιρία για ρευστοποιήσεις κερδών στην χθεσινή συνεδρίαση, εξαιτίας των ατελέσφορων συνομιλιών για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και ο δείκτης Dow Jones Industrial Average έκλεισε με μικρή διόρθωση από τα προηγούμενα υψηλά έξι μηνών.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα η έναρξη της διήμερης συνεδρίασης της Federal Reserve, από την οποία ορισμένοι αναλυτές περιμένουν ενδείξεις για νέο κύκλο ποσοτικής χαλάρωσης.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, ο τίτλος της Nokia στη Νέα Υόρκη βουλιάζει 7% μετά την φήμη του Bloomberg ότι η Danske Bank υποβάθμισε την μετοχή σε «sell».

Η STMicroelectronics υποχωρεί 5% μετά την ανακοίνωση βουτιάς πωλήσεων.

Η International Game Technology υποχωρεί 7% καθώς η κερδοφορία της δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες.

Η Texas Instruments αντιθέτως αντιδρά με άνοδο στα αποτελέσματά της, η DuPont κερδίζει 0,2%, η Air Products & Chemicals υποχωρεί 0,8% και η Johnson & Johnson υποχωρεί 0,4%.

Η McDonald’s ενισχύεται 0,4% κατόπιν ανακοίνωσης αύξησης πωλήσεων και κερδών στο δ΄ τρίμηνο.

Πολλές ασιατικές αγορές, όπως της Κίνας και του Χονγκ Κονγκ, παραμένουν κλειστές για τον εορτασμό του νέου σεληνιακού έτους.

Η νέα παράταση στην επίλυση του ζητήματος της συμφωνίας για το ελληνικό PSI και οι μεγάλες τραπεζικές πιέσεις, ειδικά στον γαλλικό κλάδο μετά τις υποβαθμίσεις της S&P, πιέζουν τους βασικούς δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σε χαμηλότερα επίπεδα και διόρθωση από τα προηγούμενα υψηλά 5 μηνών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,95% στις 5.728 μονάδες, ο DAX εμφανίζει πτώση 1,15% στις 6.362 μονάδες, ενώ ο CAC απώλειες 1,11% στις 3.301 μονάδες.

Οι τράπεζες εμφανίζουν έντονες απώλειες, με την Societe Generale και την Credit Agricole να βουλιάζουν 5% και πλέον μετά την υποβάθμισή τους από την Standard & Poor’s.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v