Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διστακτική άνοδος στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι μετοχές στη Wall, με το ενδιαφέρον να είναι στραμμένο στην ομιλία Bernanke. Ενισχύεται το δολάριο. Βουτιά πάνω από 2% για χρυσό. Πτώση για πετρέλαιο. Κέρδη για Dell. Στο πράσινο η Ευρώπη.

Μικρή άνοδο σημειώνουν οι μετοχές στη Wall, μετά την χθεσινή διόρθωση και ενώ το δολάριο και οι παγκόσμιες αγορές κινούνται υψηλότερα. Στην ομιλία του Bernanke και στη σύσκεψη του G7 στο Λονδίνο είναι στραμμένο το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,14% στις 15.103 μονάδες, ο S&P εμφανίζει κέρδη 0,20% στις 1.630 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,35% υψηλότερα στις 3.421 μονάδες.

O πρόεδρος της Fed, Ben Bernanke, δήλωσε την Παρασκευή ότι το σκιώδες τραπεζικό σύστημα παραμένει απειλή για χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Ο ίδιος προειδοποίησε για τα ρίσκα στην αγορά repo και τόνισε ότι η Fed παρακολουθεί στενά την "ανάληψη ρίσκου" σε αγορές στοιχείων ενεργητικού.

Στο επιχειρηματικό μέτωπο, άνοδο 0,7% σημειώνει η μετοχή της Dell μετά την ανακοίνωση ότι ο επενδυτής Carl Icahn και η Southeastern Asset Management έχουν καταθέσει εναλλακτικές προσφορές για την εξαγορά της εταιρείας.

Άλμα 5% πραγματοποιεί η μετοχή της Gap μετά την ανακοίνωση θετικών προβλέψεων για το τρίμηνο.

Η μετοχή της Molycorp κινείται 6,4% υψηλότερα, μετά την ανακοίνωση ζημίας που ήταν μικρότερη των προβλέψεων.

Άνοδο 1% σημειώνει η μετοχή της Nvidia, καθώς οι πωλήσεις και τα κέρδη α’ τριμήνου ήταν υψηλότερες των προβλέψεων.

Στα εμπορεύματα, το πετρέλαιο διολισθαίνει 1,78% στα 94,71 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί πτώση 2,70% στα 1.429 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1.30.

Το δολάριο διεύρυνε την Παρασκευή τα κέρδη έναντι του γεν, φτάνοντας στο υψηλό 4 ετών των 101,57 γεν.

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι αγορές στην Ευρώπη. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 κινείται 0,22% υψηλότερα στις 6.607 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,24% στις 8.281 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 ενισχύεται 0,34% στις 3.941 μονάδες.

Στον ευρωπαϊκό Νότο ο ιταλικός MIB καταγράφει άνοδο 0,93% στις 17.246 μονάδες, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ υποχωρεί 0,32% στις 8.542 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v